Testaa: millainen hotellivieras olet?

Kaupallinen yhteistyö: Clarion Helsinki

Olen nyt asunut hotellissa neljäkymmentäkuusi päivää. Sinä aikana olen nähnyt aika monta hotellivierasta, ja mielestäni se tekee minusta pätevän tai ehkä jopa maan johtavan hotellivierasanalyytikon.

Sinäkin olet ehkä joskus käynyt hotellissa ja varmaan aina halunnut tietää, millainen hotellivieras olet (tällaisia tuiki tärkeitä tarpeita varten tämä minun blogini on olemassa). Nyt elämäsi saa täyttymyksen, koska voit vihdoin tehdä testin, joka kertoo sen sinulle! Uskomatonta mutta totta!

Alla on lueteltu erilaisia tilanteita, joihin hotellivieras joutuu. Valitse kolmesta vaihtoehdosta se, joka on lähinnä sitä, miten sinä toimisit vastaavassa tilanteessa. Pidä kirjaa siitä, minkä vastausvaihtoehdon olet valinnut. Lopuksi saat tietää sen, mitä olet sielusi sopukoissa pimeinä iltoina aina miettinyt: millainen hotellivieras olet.

Ehkä sinunkin peilistäsi katsoo täydellinen hotellivieras.

Ehkä sinunkin peilistäsi katsoo täydellinen hotellivieras.

RESPASSA

a: Olet varannut ja maksanut hotellihuoneen etukäteen. Olet toivonut tietynlaisen huoneen tietyllä näköalalla. Respassa asioiminen sujuu nopeasti, sillä käytät check in -automaattia.

b: Joku on varannut hotellin puolestasi, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Respassa roikut vastaanottotiskin reunassa ja kyselet, onko vastaanotossa yölläkin joku ja onhan aamupalalla varmasti pannukakkuja.

c: Tervehdit vastaanottovirkailijaa puristamalla huulet tiukaksi viivaksi ja nyökkäämällä. Puhut vain jos on pakko.

KÄYTÄVÄLLÄ

a: Tervehdit jokaista vastaantulijaa kustomoidusti vuorokaudenajan mukaan: hyvää huomenta, oikein mukavaa aamupäivää, iltapäivää teille jne. Hymyilet leveästi ja hehkut hyvää tuulta.

b: Kokeilet, kuinka nopeasti saat juostua käytävän yhdestä päästä toiseen. Pyydät, että joku ottaa aikaa puolestasi ja huudat koko matkan alusta loppuun AAAAAAAA.

c: Toivot, ettei kukaan tule vastaan. Kun niin käy, puristat huulesi tiukaksi viivaksi ja nyökkäät.

HISSISSÄ

a: Tervehdit kanssamatkustajia ja kysyt heiltä, mihin kerrokseen he ovat menossa. Painat nappia heidän puolestaan ja sanot kaikille “hyvää päivänjatkoa” kun poistut.

b: Et pääse mihinkään, koska olet unohtanut avainkorttisi. Mutta ei se harmita. Räpläät jääpalakonetta kunnes pääset hissiin jonkun siivellä.

c: Et mene hissiin, koska siellä on joku toinen. Ennen pitkää sinun on pakko, koska et jaksa seistä käytävässä kahtakymmentä minuuttia kauempaa. Puristat sisään mennessäsi huulesi tiukaksi viivaksi, nyökkäät kanssamatkustajille, ja lopun aikaa tuijotat herkeämättä maisemia.

SAUNASSA

a: Täytät löylykiulun kaikkien puolesta, kysyt, saako löylyä heittää ja ojennat puhtaan pyyhkeen saunojalle, joka näyttää etsivän sellaista.

b: Et viihdy saunassa kauaa, koska sinua syyhyttää päästä uima-altaaseen. Aiot hypätä sinne pommilla, vaikka tiedät, ettei se välttämättä ole sallittua.

c: Käyt ensin suihkussa, koska säännöissä sanotaan niin. Istut lauteen reunalle ja irvistät, kun joku heittää löylyä. Pidät katseesi tiukasti lattiassa ja huulesi tiukaksi viivaksi puristettuina. Nyökit varmuuden vuoksi vähän koko ajan. 

HOTELLIN BAARISSA

a: Tilaat oluen, jotta seuraava asiakas ei joudu odottelemaan. Jos tiskillä ei ole jonoa, valitset kotimaisella käsityöllä tislatun viskin. 

b: Haluat mahdollisimman monimutkaisen drinkin. Välkkyvällä pillillä, mielellään. 

c: Tervehdit baarimikkoa nyökkäämällä ja puristamalla huulesi tiukaksi viivaksi. Tilaat jotakin, jonka saat osoittamalla, ettei vaan tarvitsisi sanoa mitään. 

AAMUPALALLA

a: Olet stalkannut somesta aamupalan valikoiman valmiiksi ja tiedät jo sisään astuessasi, millä aiot herkutella. Pantterin lailla sulavin liikkein löydät täydellisen vapaan pöydän ja kannat herkkusi sinne varmoin ottein – unohtamatta hyvän huomenen huikkailua kaikille, jotka tulevat vastaan.

b: Ryntäät välittömästi pannukakkupisteelle ja lappaat lautasen täyteen pannareita. Aamupalan päätteeksi saat moitteet, koska et jaksanut syödä kaikkea. Hävikkiä katsos.

c: Valitset kurkkuvoileivän, puuron ja mustan kahvin. Tervehdit henkilökuntaa ja muita hotellivieraita nyökkäillen tiukaksi viivaksi puristetuin huulin. Jos olet villillä tuulella, otat lautasellesi myös croissantin ja pikku marmeladin. 

OSTOKSILLA

a: Teet täsmäiskun paikallista käsityötä myyviin putiikkeihin. Rupattelet myyjien kanssa ja vietät ihanan päivän kaupungilla.

b: Sinulla on viisi euroa käytettävänäsi. Ostat avaimenperän ja kuusi tikkaria.

c: Ostat sukat. Niitä tarvitsee aina. 

ULOSKIRJAUTUESSA

a: Kiität hotellihenkilökuntaa miellyttävästä kokemuksesta ja annat erikseen palautetta aamupalalla sinua ystävällisesti palvelleesta henkilöstä hänen etunimellään. Saat vastaanottovirkailijan kikattamaan kaskuillasi ja lupaat tulla pian uudelleen.

b: Joku hoitaa uloskirjautumisen puolestasi. Sinä makaat naama odotustilan sohvaan upotettuna ja karjut MENNÄÄN JO.

c: Tiputat avainkortin check out -boksiin, koska et ole käyttänyt minibaarin palveluja (tietenkään). Hyvästelet henkilökunnan nyökkäämällä huulet tiukaksi viivaksi puristettuina.

TULOKSET:

Eniten a-vastauksia: Olet mahdottoman miellyttävä ja joka tilanteen suvereenisti hoitava smooth operator. Olet täydellinen hotellivieras, kohtelias ja muut huomioiva. Olet mielikuvitushahmo.

Eniten b-vastauksia: Olet villi, viettiesi ohjaama luontokappale, joka ei voi itselleen mitään. Otat ilon irti jokaisesta tilaisuudesta – kuten kuuluukin. Olet lapsi.

Eniten c-vastauksia: Olet muiden hotellivieraiden näkökulmasta tosi kiva hotellinaapuri. Olet vähän huomaamaton, mutta ainakaan sinusta ei ole harmia kenellekään. Olet suomalainen.