Mitä hotelliin pitää pakata?

Kaupallinen yhteistyö: Clarion Hotel Helsinki

Ensi viikolla tähän aikaan minä asun hotellissa. Olen toki tiennyt jo viitisen kuukautta, että niin tulee tapahtumaan, mutta olen vieläkin ihan jumissa pakkaamisen kanssa. Missään ei nimittäin oikein kerrota, mitä hotelliin täytyy pakata mukaan – kun menee sinne kolmeksi kuukaudeksi.

Tässä minä “pakkaan”. Hyvin menee!

Tässä minä “pakkaan”. Hyvin menee!

Siksi olenkin pyytänyt pakkausneuvoja muilta.

Kun kysyin perheeltäni ja ystäviltäni, mitä hotelliin pitäisi pakata sadaksi päiväksi mukaan, kynsisakset mainittiin kuudesti. Cocktailshaker, pullonavaaja, jallu ja gini mainittiin niin ikään puolenkymmentä kertaa. Sukulaislapset muistuttivat, että ota mukaan vaatteita ja hammasharja (kiitos muistutuksesta, ne olisivat varmasti kyllä jääneet muuten) ja “vaikka joku pikku kori sun tavaroille”, ja aika moni sanoi, että ota mukaan diffuuseri tai jokin, jolla huoneen saa tuoksumaan samalta kuin minun kotini (pidän sitrustuoksuista, ehkä otan kulhollisen limettejä).

Lisäksi sain muun muassa tällaisia neuvoja:

  • “Oloasu jossa kehtaa mennä aamupalalle” (luen tämän niin että mitkä tahansa vaatteet kunhan pukee myös rintaliivit)

  • “Kukkamaljakko ja kylmäkalle” (en ole ihan varma mitä varten kylmäkalle on, mutta se tuli niin itsevarmalla ilmoituksella että uskon kyllä tulevani tarvitsemaan sitä)

  • “Omat sakset jotta saat saksittua kukat maljakkoon sopiviksi” (äidin matkustusvinkki)

  • “Lusikka-haarukkayhdistelmä, tyyliin SA-INT” (tosin menen kylläkin hotelliin enkä telttailemaan)

  • “Piknik-alusta, rantapallo ja aurinkohattu” (rantapallo! minulla ei ole rantapalloa mutta nyt haluan hankkia sellaisen! mikä ihana asia hukata biitsillä heti ensimmäisen tuulenpuuskan sattuessa)

  • “Verkkokauppa.comin kantiskortti” (working on it)

  • “Voimakivet ja shamaanikortit” (jotta universumi seuraisi mua kotoa tohon 500 metrin päähän)

  • “Terävä veitsi, jolla voi leikata limetit coronaan” (koska mihin muuhun veistä edes käytetään)

  • “No mitä sää ny sinne tarviit? Heität kamat urheilukassiin vaan” (lol)

Ja koska en ole ensimmäinen hotelliasukki, päätin pyytää neuvoa myös Joonakselta ja Anna-Katrilta, joilla on ensi käden kokemusasiantuntijuutta. Ajattelin, että heillä olisi ehkä antaa sellaisia vinkkejä, joita en itse tule ajatelleeksi. Ja niinhän heillä olikin:

  • “Joogapäntsit! Hiihtelin niillä menemään koko ajan. Lokerikko tai laatikoita vaatekaappiin. Tavaroita astianpesua varten.”

  • “Jatkojohto, repullinen reipasta mieltä, säkki syntejä varten, rätti ja tiskikamat sekä sandaalit.”

Voitte vain arvailla, kumpi neuvo on kumman (ja miettiä, miksi molemmat mainitsivat tiskaamisen erikseen, en minä tällaista tilannut, hotellissa asumisenhan piti olla luksusta whaaat).

year in clarion

Näiden neuvojen perusteella minä nyt sitten olen pakkaillut, ja toistaiseksi mukana ovat seuraavat tavarat:

Yksitoista kesämekkoa (plus se yksi jota vielä ompelen), kolmet uikkarit, neljät tennarit (yhdet mustat, yhdet valkoiset, yhdet ryönäiset kesäretkiä varten ja yhdet urheiluun), kahdet sandaalit, kahdet släbärit, kolmetkymmenetyhdeksät alushousut (otan kaikki mitä omistan ja niitä näyttää olevan 39 – onko tämä ihan tavallinen määrä vai omistanko liian monet pikkarit?), neljät rintaliivit, yhdet villasukat, niskatyyny, selkätyyny, sateenvarjo, tiskirätti, leikkuulauta ja veitsi, kenkien huoltovälineet, ompelulaatikko, kukkienkastelukannu, jallupullo, saippuakuppi (rakastan palasaippuoita), purkki aterimille, sakset, säilytyslaatikoita, koreja pikku tavaroille, peikonlehti, rahapuu, kaksi viherkasvia joita en tiedä mitä ne ovat, kukkamaljakko, cocktailshaker, läppäri, tabletti, kaiutin, headset ja mikseri podcast-etänauhoituksiin, vitamiinit, äidin maalaama taulu, ei yhtään pyyhettä koska hotelli on niitä pullollaan. Ja sitten mää varmaan “laitan ne urheilukassiin”.

Että kunhan olen juonut tuon konjakin niin enköhän minä ole valmis.

P.S. Kerro, jos on jotain mitä haluat lukea sadan päivän aikana hotellihommista!