Skumppagram ja 7 muuta sovellusta, joiden haluaisin olevan olemassa

Minulla on puhelimessani viitisenkymmentä sovellusta. Useimmat sovellukset ovat olemassa siksi, että ne vastaavat johonkin tarpeeseen. Yksi sovellus esimerkiksi kertoo, mitä reittiä on paras kulkea, jotta ehtii ajoissa Alkoon ennen tupaantuliaisia, koska on luvannut taas tyhmänä että “minä voin ostaa koko porukan puolesta sen lahjapullon” vaikka tietää olevansa aina myöhässä joka paikasta. Eräs toinen sovellus tulkitsee kuukautiskiertoa ja osaa ennustaa, milloin vituttaa niin paljon että kannattaa olla lähtemättä kotoa.

Jostakin kumman syystä kuitenkin suurin osa puhelimeni sovelluksista on täysin tyhjänpäiväisiä. Minulla on esimerkiksi ihan turhia pelejä (vaikka väitän kyllä itselleni koko ajan, että Two Dots on varmasti hyödyllinen sillä tavalla että se kehittää ongelmanratkaisutaitojani ja parantaa motoriikkaani, vaikka minun elämäni ongelmat eivät kyllä ratkea yhdistämällä pastellinvärisiä pisteitä toisiinsa ja motoriikkaharjoitusta tarvitsevat varmaan lähinnä jotkin kaksivuotiaat) ja KOLME sellaista sovellusta, jossa voi liittää naamansa johonkin valmiiseen kuvaan. Voin siis luoda niillä esimerkiksi otoksen, jossa Frendien näyttelijät istuvat rappusilla mutta niillä on KAIKILLA MINUN NAAMANI.

frendit tiia

Niin että hyödyllisempiäkin sovelluksia varmasti olisi. Siksi toivoisin, että nämä seuraavat sovellukset olisivat olemassa:

Skumppagram: sovellus, joka kertoisi, missä ravintolassa on lähin (ja paras) skumppatarjous. Lisämaksusta se voisi kertoa, onko ravintolassa tilaa minulle ja seurueelleni (eli Einolle).

Elämänhallinta Classic: sovellus, joka muistuttaisi hammaslääkärin, papakokeen, näöntarkastuksen, mammografian, luomitarkastuksen, seksitautitestien ym varaamisesta (ja ei, kalenterimuistutus ei riitä koska se pitää syöttää sinne itse ja kuka muka niin jaksaa tehdä). Next level shittiä (eli Elämänhallinta Pro -versio) olisi, jos sovellus varaisi ajat käyttäjän puolesta.

Where-You-At: sovellus joka tunnistaisi ihmiset kaikkien ventovieraiden ja turistien lomakuvien taustalta. Ajattele, kuinka monen ihmisen kotialbumissa sinäkin saatat olla, työntämässä hodaria suuhusi vasemmassa yläkulmassa tai kaivamassa nenää nähtävyyden juurella. Pelkästään se, että olet joskus kävellyt Senaatintorin läpi, takaa sen, että olet päätynyt kymmeniin valokuviin tietämättäsi. Tämän sovelluksen avulla pääsisit käsiksi todennäköisesti melko legendaariseen materiaaliin.

Kikkerii Kokkeroo: sovellus joka toimisi kuten Shazam, mutta se tunnistaisi hukassa olevat biisit epämääräisestä hyräilystä tai jurrisesta tittidittidittämisestä. Lö kokkemoo para ply kikkerii kokkeroo.

Plantstopper: sovellus joka tunnistaisi, että nyt käyttäjä aikoo taas tuhlata 35 euroa viherkasveihin vaikka edellisetkin kuolevat ikkunalaudalla, ja laittaisi kaikille korteille käyttöeston Plantageniin ja Kaivo-Kukkaan ja Ikeaan ja K-Rautaan.

Mitä Mää Söisin Finder: sovellus joka kertoisi, mitä mun tekee mieli syödä. Se aktivoituisi aina, kun käyttäjä lähettää jollekulle viestin tyyliin “mitä mää söisin tänään” tai “on nälkä mutten tiedä mitä haluisin”. Sovelluksen pitäisi kyllä osata joka kerta tarjota ainakin 117 vaihtoehtoa koska minä- eikun siis käyttäjä ei kuitenkaan osaisi päättää mitä sen tekisi mieli.

Sala-delete Tilansäästäjä: sovellus joka poistaisi puhelimesta automaattisesti ja salaa satunnaisia kuvia ja videoita, joita käyttäjä ei itse raaski/muista/viitsi poistaa, mutta joiden katoamista hän ei tule koskaan huomaamaan.

Movie Guilt Tripper: sovellus joka piippaisi väkivaltaisesti aina, kun aikoisin katsoa taas kerran esimerkiksi Die Hardin ja muistuttaisi, kuinka monta kertaa olen sen nähnyt. Se voisi kertoa, kuinka monta tuntia olen tuhlannut John McClaneen ja kuinka monta sellaista elokuvaa on, joita en vielä ole nähnyt 18:aa kertaa, joihin voisin käyttää kallisarvoisen aikani mieluummin.

Niin että jos tiedätte, että nämä sovellukset ovat jo olemassa (koska kaikki on aina jo olemassa), tiedätte kenelle vinkata.