Karmapisteet ja mistä niitä saa

Jos palautat löytämääsi omaisuutta

Valittujen Palojen toteuttamassa empiirisessä kokeessa tiputeltiin lompakoita pitkin maailmaa ja katsottiin, kuinka suuri osa niistä palautetaan omistajalleen - rahoineen päivineen. Suurin osa rahapussin palauttaneista haastatelluista sanoi, että tietää, miten onnelliseksi palautettu tavara voi ihmisen tehdä, koska ovat joskus itse kokeneet saman. Mitä tästä opimme: karmapisteet saattavat näkyä kansainvälisessä mediassa jonakin päivänä, ja ne saattavat vaikuttaa siihen, luokitellaanko sinun kotikaupunkisi luotettavimmaksi (Helsinki) vai rikollisimmaksi (Lissabon).

Muuttoapu

Muuttoapuna olemisesta ropisevat ehkä parhaimmat karmapisteet. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lunastat pisteet kotiin tietynsävyiselllä puhelulla tai sähköpostilla (joidenkin kohdalla pelkkä karmakatsekin saattaa toimia) ja naps vaan! Oma muuttosi on hoidettu. Major karma.

Tarjoaminen

Karmapisteitä saa siitä, kun tarjoaa ruoan tai juoman vähäosaiselle (lue: opiskelevalle kaverille). Koska hän tarjoaa kyllä sitten, kun hän on töissä. (Tarkemmin ajateltuna tämä saattoi oikeasti toimia muutamia vuosia sitten, kun oli vielä olemassa sellainen asia kuin työpaikka, mutta nyt näyttää huonolta. Ei siis pisteitä. Tai joo, pisteitä, mutta karmanpalautusta voi olla turha odotella.)

Lohduttaminen

Kaverin ihmissuhde-sydänsuruja ja eroitkuja voi olla joskus raastavaa kuunnella (lohduttaminenkin voi käydä työstä), mutta siitä on luvassa MAJOR karmapisteitä. Kiitos siis kaverit, lupaan olla teille olkapäänä, jos ero joskus koittaa kohdallenne. Major-karmanpalautus-lupaus-ja-kiitos. 

 

Tiia RantanenComment