5 + 1 syytä, miksi Kova laki on maailmankaikkeuden paras tv-sarja

Kova laki on maailmankaikkeuden kovin televisiosarja. Tällaisen faktan lyöminen tiskiin on tänä päivänä vaikeaa, koska he-le-ve-tin hyviä sarjoja pukataan ulos nopeammin kuin ehtii sanoa Kova laki: Erikoisyksikkö.

Mutta lyönpä kuitenkin. And here's why:

1. Sarjalla on maailmankaikkeuden paras tunnari, jonka allekirjoittanut osaa vetää täysin itsenäisesti kaikkia instrumentteja (kiipparit, kitara, klarinetti) yhtäaikaisesti imitoiden.

2. Sarja on pysynyt samanlaisena koko sen tuotannon (jota on kestänyt nyt yhtäjaksoisesti arviolta 126 vuotta) ajan. Jonkun mielestä ehkä daijua, minusta helmistöä.

3. Ei ole olemassa mitään toista sarjaa, missä niin moni eturivin näyttelijä olisi esiintynyt sivuroolissa. Kovaa lakia voi siis suositella paitsi juonellisesti, myös juomabeli-bingo-bongausmielessä: jokaisessa jaksossa on joku Sopranosista, Täykkäreistä tai Frendeistä.

4. Sarjasta on monta eri versiota, joten modernimpi CSI-fani ja brittiläisen Miss Marple -osastonkin edustaja löytää varmasti mieleisensä.

5. Kerrankin sarja, jonka suomennos toimii: Law & Order = Kova laki on ihan eri sarjaa kuin The Amityville Horror = Luojan tähden, paetkaa!

+1. Huumoripisteitä siitä, että iskä ei pysy ikinä mukana. Kuka toi nyt oli, mitä se nyt tarkoitti, no mihin ne nyt meni, mitä se sanoi, en mää ymmärtäny.

Tiia RantanenComment