Blogihaaste! eli moderni slämäri

Jihuu! Sain elämäni ensimmäisen blogihaasteen Sanumarialta! Kiitos.

Ensin pitää luetella kahdeksan faktaa itsestä:

1. Olen oikeasti Jyväskylästä, vaikka aina mahdollisuuden tullen kuulutan kovaan ääneen tamperelaisuuttani. Mutta elämän ekaa neljää vuottahan ei oikein edes lasketa. Right?

2. Olen fanaattinen hampaidenpesijä. Mikään muu terveys- tai ulkonäköasia ei ole minulle yhtä tärkeä kuin hyvät hampaat. Myös miehessä. Olen heikkona kauniisiin hampaisiin.

3. Soitin pienenä/nuorena nokkahuilua konservatoriossa vuosikausia, kunnes pojat ja Hesen kulmilla notkuminen alkoivat kiinnostaa pilliä enemmän. Kyllä, luit oikein. Nokkahuilua. Konservatoriossa. Monta vuotta.

4. Minulla on kaapissa puolenkymmentä aitoa 50-luvun mekkoa, joita en käytä koskaan, enkä raaski luopua niistä, vaan hiljaa mielessäni haaveilen pikku vintageputiikin perustamisesta.

5. Anna Abreun ensimmäisellä levyllä on yksi kappale, jonka sanoituksia olen ollut mukana tekemässä! Wohoo! High point in life!

6. Rakastan tatuointeja. Minulla on omassa nahassani kaksi isoa tatuointia, ja vain valtava kunnioitus ja rakkaus vanhempiani kohtaan seisoo minun ja half-sleeven tiellä.

7. Ihailen toisten tyttöjen lyhyitä kynsiä. Omat kynteni ovat vahvat ja kasvavat pitkiksi, eivätkä lyhyet kynnet sovi sormiini ollenkaan. Sitäpaitsi ne sattuu.

8. Kaikkien aikojen suosikkielokuviani ovat 50-luvun musikaalit: Skandaalihäät, Herrat Pitävät Vaaleaveriköistä, Valkea Joulu, Laulavat Sadepisarat jne, joita isäni opetti minut katsomaan jo pikkutyttönä (sydän!).

Toiseksi pitää vastata Sanumarian laatimiin kysymyksiin:

1. Jos pitäisi luopua loppuelämäksi kahvista tai suklaasta, kummasta luopuisit?
Kahvista, ei epäilystäkään. Miten kukaan saisi minut pidettyä erossa suklaasta?? Toisaalta suklaasta luopuminen olisi varmaan mielenkiintoinen haaste (jonka loppujen lopuksi kuitenkin feilaisin, joten yrittää voisi ainakin).

2. Mitä urheilulajia seuraat? 
No en oikeastaan mitään. Paitsi ehkä lätkää. Sitten kun ollaan MM-tasolla. Ja jos Suomi pelaa. Ja mulla sattuu olemaan televisio auki. Ja sieltä ei tule yhtä aikaa Kova laki. Tai Pikakurssi kodinostoon. Tai Hulluna häämekkoihin.

3. Mikä on ruoka, jonka tekemisen kanssa onnistut aina?
Spydäri.

4. Mitä teidän ala-asteella leikittiin välitunnilla?
LITTAA! Jota kukaan ei ymmärrä. Kerran puhuin pusulitasta viikkokaupalla koulukavereille, ennen kuin joku kehtasi kysyä, mitä se tarkoittaa. No se on HIPPA. Manseksi. 90-luvulla. 3-vuotias manselainen siskontyttöni puhuu nimittäin hipasta, tuo kääpiökokoinen murreluopio. Toinen mitä leikittiin, oli keinumatti. Jota täällä kutsutaan ilmeisesti keinupersikseksi, hyi.

5. Penkki vai kyykky?
Jos puhutaan esineistä, joilla istutaan, valitsen penkin, koska en tiedä mitä kyykky tässä yhteydessä meinaa. Jos puhutaan urheilusta, valitsen kyykyn, koska en oikeasti tiedä mitä penkki tässä yhteydessä tarkoittaa. Eli juuei.

6. Sinihomejuusto - uhka vai mahdollisuus?
Mahdollisuus! Nam.

7. Oletko koskaan vahannut lattioita?
Olen. Jokainen itseään kunnioittava ihminen on ollut nuorena kesätöissä siivoojana teollisuusalueella. Siellä pääsee vahailun makuun!

8. Kumman kaa olisit, Harri Ollin vai Matti Nykäsen?
Huhhuh. Ehkä Ollin, mutta en ulkonäön tai suorituskyvyn mukaan, vaan koska minua viehättää ajatus nimistä, joista ei tiedä kumpi on etu- ja kumpi sukunimi.

Kolmanneksi heitän haasteen kaikille, jotka sattuvat lukemaan tämän kirjoituksen! Vastatkaa näihin laatimiini kysymyksiin:

1. Marilyn Monroe vai Jayne Mansfield?
2. Jos saisit syödä vain yhtä ruokaa koko loppuelämäsi ajan, mitä se olisi?
3. Maailmankaikkeuden paras biisi ja miksi?
4. Unelmiesi matkakohde ja matkaseura (aika, raha, seuran julkisuusarvo tai seuran hengissäolo ei ole esteenä)?
5. Jos saisit lähettää Britney Spearsille tekstarin, mitä siinä lukisi?
6. Mitä elokuvaa rakastat, muttet kehtaa myöntää sitä?
7. Internet vai televisio?
8. Kumman kaa olisit, Ellen DeGeneres vai Cynthia Nixon?

Tiia RantanenComment