Miten minusta tuli kuuluisa Turkissa – luonnollisesti

Olin viime viikolla Turkin kulttuuri- ja matkailutoimiston kutsumana blogimatkalla Turkissa, Afyonkarahisar-nimisessä kaupungissa, ja matkan aikana minusta ja matkakumppaneistani oli luonnollisesti lukuisia juttuja kourallisessa paikallisia lehtiä.

Ennen matkaa en ollut koskaan kuullutkaan Afyonkarahisarista (joten oletan kylmästi ettette tekään ole). Afyon on 220 000 asukkaan länsiturkkilainen kaupunki, joka on kuuluisa (geo)termisestä vedestään ja lukuisista kylpylöistä, joita termisen veden lähteille on rakennettu. Vesi on vulkaaniselta alueelta maan sisältä johdettavaa lämmintä vettä, jolla on terveydellisiä vaikutuksia: se on pullollaan mineraaleja, ja auttaa siksi reumaattisiin kipuihin ja sensellaista. Kosmetiikkateollisuuskin myy Eau Thermalea, joten se lienee myös iholle hyväksi. Afyon on hyvä terveysmatkakohde: monissa kylpylähotelleissa tarjotaan myös fysioterapiaa ja hemmotteluhoitoja (eikä alkoholia saa oikein mistään, joten hyötyjä ei voi heti mitätöidä).

Opin, että termisessä vedessä tulisi oleskella kolme kertaa päivässä viisi minuuttia kerrallaan (se on yleensä todella lämmintä, 36-40-asteista, joten kovin pitkään ei ainakaan meikäläisen nahka kestäisikään) viikon tai kahden ajan. Mutta tällaista kuuria me emme ehtineet kokeilla, sillä kiersimme luonnollisesti kuvattavina erilaisiin julkaisuihin pitkin kaupunkia. 

(Ai niin, ja Afyon tunnetaan myös puhtaan valkoisesta marmoristaan. Instagram-potentiaalia for dayzzz.)

Afyonissa on paljon turkkilaista turismia, muttei juuri kansainvälistä (kuulin kolmen ihmisen puhuvan englantia viikon aikana), ja kenties siksi siellä oltiin tulostamme niin innoissaan, että päädyimme termisen veden altaissa lilluskelun sijasta chilluskelemaan maakunnan kulttuuri- ja matkailuministeriön apulaisjohtajan, kuvernöörin ja pormestarin toimistoissa kussakin. Luonnollisesti.

Tässä olemme me, sosiaalisen median ilmiöt, rentoutuneina Afyonin kuvernöörin toimistossa.  

afyon1.jpg

 

Ja tässä ne lehdet, joiden kanteen me pääsimme. Luonnollisesti.

afyon lehdet.jpg

Ja tässä muutama juttu, joita meistä kirjoitettiin. (Huomaa, että meitä kutsutaan "sosiaalisen median ilmiöiksi". Luonnollisesti.)

afyon lehdet 2.jpg

En tiedä näettekö, mutta kahdessa lehdessä on luonnollisesti kuva meistä ottamassa selfieitä. Tiedäthän, sitä sosiaalisen median ilmiöt tekevät. 

 

Yhden jutun voi lukea myös Afyonkarahisarin kuvernöörin virallisilta sivuilta. Tästä lähtien voin varmaankin odottaa, että kun matkustan mihin hyvänsä, minut kutsutaan paikallisten silmäätekevien toimistoihin kertomaan vitsejä (koska sitä minä tuollakin yritin) ja että minusta tehdään vähintään kaksi juttua paikallisiin julkaisuihin. #travelgoals.

Mukana matkalla olivat Sharonin blogi, Minäkö keski-ikäinen, Reason for Season ja Tanjan matkassa maailmalla

 

Lue myös: 

 

Tiia RantanenComment