Ystäväkirjahaaste!

Sain Sunday Blondie -Hannalta ystäväkirjahaasteen viime viikolla. Olen joskus überlaiska täyttelemään näitä, sillä ne ovat monesti huipputyöläitä ja niin pitkiä, ettei niitä tahdo oikein edes jaksaa lukea. Tämä oli onneksi kuitenkin mukavan kompakti, joten täältä pesee:

1. Minkälainen olit 18-vuotiaana?
Hmm. No, 18-vuotias. Olin pettynyt, koska olin kuvitellut, että kaikki käyttävät 18-vuotiaina (=aikuisena) jakkupukuja. Itsehän otin jakkupukuihin varaslähdön jo 12-vuotiaana ja pukeuduin kuudennen luokan kevätjuhlaan Jackie Onassikseksi. Not kidding.

2. Mitä olet oppinut itsestäsi ja elämästä menneiden vuosien aikana?
Huh, melkoinen kysymys. Nyt on paineet, että tähän pitäisi kirjoittaa joku syvällinen oivallus ja opettaa muillekin jotain, mutten pysty (em. paineiden vuoksi), joten vastaan, että olen oppinut sen, että omaa kyynerpäätään on oikeasti ihan mahdotonta nuolaista.

3. Onko äiti aina oikeassa?
Kyllä se yleensä taitaa olla. Paitsi, jos sillä vaikka sattuisi olemaan asiakas, jonka kanssa se on eri mieltä. Nehän on yleensä oikeassa?

4. Lempi mietelauseesi? (Elokuvasta, kirjasta, laulun sanoista...mistä tahansa!)
Luulen, että mun all-time suosikkibiisi on Duran Duranin Rio (ensi viikolla tai tänään illalla saatan olla tosin eri mieltä). Olen aina tykännyt siinä olevasta lauseesta “It means so much to me, like a birthday or a pretty view”. Koska se on ihan älytön.

5. Voitko sanoa olevasi 100% tyytyväinen itseesi sellaisena kuin olet?
Hell no! Lähempänä 2 %. Mutta en kyllä anna sen häiritäkään. Ainakaan ylenmääräisesti.

6. Miten suhtaudut median ja yhteiskunnan luomiin ulkonäköpaineisiin?
V*tuttaa ja ankarasti. Toisaalta uskon, että luon ihan itse pahimmat demonini. Ei ole esimerkiksi kenenkään muun kuin itseni vika, että pelkään luonnonvesiä siksi, että uskon vakaasti törmääväni niissä ennen pitkää ruumiisiin. Sehän on jo ihan tilastollisestikin täysin ymmärrettävää (NOT).

7. Anna kolme syytä, miksi on ihan huippua olla nainen.
Öh, voin antaa vaikka biljardi syytä. Mutta top kolmoseen menevät pehmeä iho (lälläslää, pojat), luonnollinen ylivertaisuus (lälläslää, universumi) ja oikeus lällätellä vielä aikuisenakin. Booyah!

8. Miten piristät arkeasi?
Tähän pitäisi varmaan laittaa jotain että "joogaan, leivon raakasuklaakakkuja ja puristan itse mehua" mutta kyllä minä ostan pussillisen sipsejä, valtavat määrät vissyä ja tuijottelen sen hetken suosikkirealitya (olen myös heikkona kynsien lakkaukseen. En voi koskaan olla ilman kynsilakkaa, ja sen levittely on lempparipuuhiani). Tai vaihtoehtoisesti suukottelen kotisälliäni. Ehkä teen kaikkia yhtä aikaa.

9. Jos saisit halata juuri nyt jotakuta, ketä halaisit ja miksi?
Siskoni Emmin lapsia. Koska ne ovat ehkä siistein asia maailmassa. (Tällä hetkellä. Sitten kun ne kasvavat rasvatukkaisiksi, kiroileviksi teineiksi, jotka pukeutuvat vaatteisiin, joita en ymmärrä, on joku muu takuulla siistimpi.) Haluaisin myös aina halata ystäväni Sadun poikaystävää Mattia, koska sillä on maailman paras hali. Jos tapaamme Mattia tyttöporukalla, kilpailemme siitä, kuka saa ensimmäisen halin ja kenellä on tapaamisen jälkeen suurin halisaldo.

10. Anna minulle kolme elämänohjetta.
Olen uskomattoman epäpätevä jakamaan neuvoja yhtään kenellekään, enkä pidäkään ihmisten neuvomisesta läheskään yhtä paljoa kuin myötätuntoisesta jeesmieheilystä. ....mutta kyllä minultakin kaikesta huolimatta löytyy muutama pseudoviisauden sana.
Ole kiva. On paljon kivempaa, kun on kivempi. Oikeesti.
Puhu. Niin parisuhteessa, työssä kuin vieraiden ihmistenkin kanssa. Et koskaan tiedä, ketä saatat auttaa sanomisillasi - tai kuka voi auttaa sinua sanasi kuultuaan. Ajatukset muuttuvat asioiksi, kun ne päästää ulos.
Pidä huolta hyvästä ryhdistä ja istu niin vähän kuin mahdollista. 23-vuotiaana ensimmäiset oireet välilevyn rappeumasta saaneen sanaa kannattaa kuunnella.

P.S. Lapsuuden ystäväkirjani sisäsivuilta löytyvää herkkää runoutta voi ihastella täällä

Itse haluan heittää haasteen Rimakauhua ja rahkapiirakkaa -Minnalle (anteeksi muuten, mulla on vieläkin vastaamatta sun yhteen haasteeseen!), Fitness Führer -FFFifille ja Pilkku otsassa -Laurellalle. Kysymykset kuuluvat näin:

1. Kerro itsestäsi jokin asia, jota emme blogisi perusteella ehkä vielä tiedä.

2. Kuvitellaan, että sinut tuomitaan vankilaan. Minkä rikoksen olet tehnyt?

3. Mihin tv-sarjaan olet koukussa ja miksi?

4. Millainen tietokoneen tai puhelimen taustakuva sinulla on ja miksi?

5. Mitä sinulla on aina jääkaapissa? Miksi?

6. Mikä kirja mielestäsi kaikkien pitäisi lukea ja miksi?

7. Kuka on suosikkihenkilösi maailmassa (perheenjäsen, puoliso, julkisuuden henkilö, kuvitteellinen hahmo.. kuka tahansa)?

8. Jos sinulla olisi nimikkodrinkki, mitä siihen tulisi ja miltä se maistuisi?

9. Mikä oli ensimmäinen ostamasi cd-levy (tai kasetti)?

10. Mikä on ihan ehdoton suosikkiblogisi Lilyssä ja miksi?

 

 

Tiia RantanenComment