Ystad, Ruotsin ruumishuone

Ah. Ystad, tuo modernin ruotsalaisen murhamysteerin kehto.

Rakastettu Kurt Wallander ratkoo murhien ja katoamisien lisäksi ihmis- ja perhesuhteitaan taas tänään Maikkarilla.

Olen ollut huolissani Ystadin murhatilastoista, jotka lienevät Skandinavian kärkikastia väkilukuun suhteutettuna. Wallanderilla tuntuu olevan ratkaistavanaan joka viikko toinen toistaan karmaisevampia kuolemantapauksia, järjestäytynyttä rikollisuutta, korruptiota ja ihmiskauppaa. Jääkö Ystadiin jäljelle enää yhtään elävää ihmistä?

Ruotsalaisia Wallander-leffoja on tehty internetin mukaan 26 kappaletta. Voitaneen turvallisesti olettaa, että jokaisesta elokuvasta löytyy vähintään yksi ruumis, monista enemmänkin. Lasketaan keskimäärin 1,5 ruumista per elokuva. 39 ruumista. Ruotsalaisia Wallander-elokuvia on tulossa vielä kuusi lisää – nostetaan siis bodycountia yhdeksällä.

Brittituotanto-Wallandereita on tehty toistaiseksi ymmärtääkseni yhdeksän, ja kolme viimeistä ovat tuotannossa. Näistäkin löytynee vähintään 1,5 ruumista per elokuva. 18 ruumista.

66 ruumista.

Asukkaita Ystadin kunnassa on 28 427, keskustaajamassa 17 300.

Laskelmieni mukaan elokuvat ovat onneksi tappaneet Ystadin asukkaista vain promilleja. Huh! Huoli pois!

Tänään Kurt paljastaa Ystadissa ihmiskauppavyyhdin. Antoisaa elokuvailtaa!

Tiia RantanenComment