Tee-se-itse kimallekengät!

Näin eilen Lindexin hyllyssä ihastuttavat glitteravokkaat.

...ja muistin, että järjestimme alkuvuodesta tyttöporukalla glitterkenkätyöpajan rakkaan ystäväni Viivin johdolla. Ylläolevat säihkykorkkarit voi nimittäin tehdä myös itse - ja se on hauskaa! Kas näin:

1. Kutsu mukaan parhaat tyttöystäväsi. Lukumäärä saisi mielellään olla sellainen, että kaikki mahtuvat saman pöydän ääreen puuhastelemaan. Meitä oli neljä. P.S. Paperikutsuja lähetellään liian harvoin. Fb-eventit nurkkaan ja oikeat kutsut kirjekuoriin!

2. Osta kirpputorilta tai hae kierrätyskeskuksesta sopivat korkkarit. Kaapistasi saattaa myös löytyä sellaiset, joista olet valmis luopumaan. Älä maksa kengistä hurjia summia, ainakaan jos pelkäät olevasi yhtään poropeukalo glitterjauheen kanssa. Nämä korkkarit maksoivat 2 euroa. P.S. Voit myös valita hupikengät, jos haluat ensin vain testata säihkyvän kimalteen voimaa.

3. Hanki askartelukaupasta hiekkapaperia, erivärisiä glitterjauheita, töpöttimiä, juoksevaa liimaa ja suihkutettavaa fixiliimaa. Varaa työpajaa varten myös sanomalehtipaperia pintojen suojaksi, muovipurkkeja ja lusikoita. P.S. Muutama pullo skumppaa ei ole pahitteeksi. Eikä runsaasti powerballadeja sisältävä playlist.

glitter.jpg

4. Hinkkaa kenkien pinta hiekkapaperilla rosoiseksi, mikäli se on tarpeen. Mokkajäljitelmään tarttuu hyvin ihan sellaisenaan, muovia kannattanee hiukan raaputella.

5. Vuoraa kengän sisus ja pohja maalarinteipillä, jos haluat. Kaada muovipurkkiin glitterjauheista sopiva sekoitus (kirkasvärisiin jauheisiin kannattaa kokeilla sekoittaa vähän kultaa tai hopeaa maksimaalisen säihkyn saavuttamiseksi) ja sekoita tasaiseksi. P.S. Jos onnistut, hanki hiukan eri kokoisia kimallehileitä, jotta pinnasta tulee mielenkiintoisempi.

6. Juo välillä vähän skumppaa ja laula Whitney Houstonia ääneen.

7. Töpöttele liimaa kengän pintaan. Huom! Töpötä mieluummin pienelle alalle kerrallaan, ettei liima kuivu ennenaikaisesti. Kaada lusikalla liimapinnalle reilusti glitteriä muovipurkin päällä. Näin saat ohimenneet ja poispudonneet kimalteet purkkiin talteen. Glitterpintaa kannattaa hiukan painella, jotta jauhe tarttuu ja pysyy paremmin. 

8. Toista. Skumppaa juoden.

9. Suihkuta kimalteella kauttaaltaan päällystetyn kengän pintaan runsaasti fixiliimaa. Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä ulkona, köh.

10. Juo lisää skumppaa, sillä kenkiä voit kokeilla jalkaan vasta huomenna. Sanomalehtikasan päällä. Ja sitten vielä lisätä sitä suihkuliimaa.

glam.jpg

11. Imuroi. Ne kimalteet menevät joka paikkaan.

Kas näin! Näin teet itse ihanat, säihkyvät kimallekengät!

(Jotka muuten näyttävät kirjahyllyssäkin aika ihanilta, jos ei niitä raaskikaan käyttää.)

Tiia RantanenComment