Saako heittää löylyä ja 8 muuta kysymystä, joihin on vain yksi vastaus

Joitakin kuukausia sitten kävi niin, että astuin uimahallin saunaan. Siellä istui ennestään kaksi naista. Istuin paikalleni ja tein kuten etikettiin kuuluu: kysäisin, saako heittää löylyä. Karmaisevaksi järkytyksekseni toinen naisista sanoi: mieluummin ei, mulla on tosi kuuma. 

Itsehän olin jo kuuppa kädessä puolimatkassa kiukaalle, koska en odottanut tällaista täysin normista poikkeavaa vastausta. Nöyryytettynä jouduin istumaan takaisin alas ja palauttamaan kauhan kiuluun, tuhahdellen tietysti kaiken aikaa asiaankuuluvalla tavalla. Lähtekää menemään, saatana, jos saunassa on liian kuuma. Saunassa kuuma! Saunassa. (Jos ette vielä ymmärtänyt, yritän tässä alleviivata sitä, että saunassa vähän niin kuin kuuluukin olla kuuma. Se on katsokaas sauna.)

Silloin sen tajusin. "Saako heittää lisää löylyä?" on kysymys, johon on vain yksi vastaus. "Saa." Ja yhden vastauksen kysymyksiä on muitakin.

Kysymys, johon on vain yksi vastaus: Otatko viiniä? ÖÖÖ OTAN.

Kysymys: Pitäiskö ottaa ihan pullo?

Ainoa vastaus: Pitäis. Siksi tilasin sen jo.

Kysymys: Haluaisitko sinä olla tämän lapsen kummi?

Ainoa vastaus: Tottakai! Mikä kunnia! (Vaikka todellisuudessahan minä en tästä mitään tiedä, kun minua ei ole koskaan kummiksi pyydelty, ai minäkö katkera, miten niin?)

Kysymys: Saanko laittaa Toton African soimaan?

Ainoa vastaus: Ai uudelleen vai? Tietysti.

Kysymys: Otetaanko vielä yhdet?

Ainoa vastaus: Todellakin otetaan.

Kysymys: (rannalla) Mennäänkö uimaan?

Ainoa vastaus: Mää oon jo täällä vedessä!

Kysymys: Veisitkö roskat?

Ainoa vastaus: Voi vittu okei.

Kysymys: Mitä jos mä tarjoaisin nämä?

Ainoa vastaus: Kiitos! Mutta hei, mä tarjoan seuraavat. Ellei sun pidä just lähteä näiden jälkeen. Siinä tapauksessa mä tarjoan seuraavalla kerralla. Ellen enää esim vastaa sun puheluihin tai jotain. Mulle hei Corona!

Lue myös: 

Tiia RantanenComment