Rakkaudesta hipsukoihin

Rakastan lainausmerkkejä eli hipsukoita (minulla on myös jo lähes ongelmaksi paisunut riippuvuus sulkumerkkeihin ja ajatusviivoihin, mutta siitä lisää toiste). Lainausmerkkien avulla saa kaiken kuulostamaan täysin väärältä. Kuten: 

Voi, miten "kaunis" teidän lapsi on!

Voi, miten kaunis "teidän" lapsi on!

Voi, miten kaunis teidän "lapsi" on!

(Tämä tuli mieleeni, kun näin people.comissa uutisen Jamie Bellin ja Evan Rachel Woodin tuoreesta poikavauvasta: The couple have welcomed a “beautiful” son, her rep confirms to PEOPLE. “Parents and baby are all doing well,” the rep says. Sitaattia merkkaavat hipsukat on sijoitettu tässä esimerkissä valitettavan epäonnisesti.)

Sitäpaitsi ihminen on selkeästi järkevimmillään sormihipsukoita miimitellessään (OMG! Haluaako joku muukin ihan välttämättä heti tuollaiset hipsukkatatskat?).

hipsukat.jpg

...kas näin hän onnistui survomaan reilusti yli puolet alle 800 merkin jutusta sulkumerkkien sisään. I rest my case.

Tiia RantanenComment