Pubivisa ja menestyksen salaisuus

Käyn joka torstai musavisassa kotitalomme kivijalassa sijaitsevassa ravitsemusliikkeessä, seurusteluravintola Kannaksessa. Visa koostuu kymmenestä biisinäytteestä, kymmenestä kysymyksestä sekä parista Frederik- tai Popeda-aiheisesta bonuskyssäristä. Sounds great, no?

Ravintolasta, musavisasta ja kasaamastamme joukkueesta riittäisi paljonkin kerrottavaa, mutta tällä kertaa keskitän huomioni kateuteni kohteeseen: muiden joukkueiden vallattomiin nimiin (jotka, olen varma, takaavat myös menestyksen itse kisassa).

Olen käynyt Kannaksen musavisassa nyt noin kahden vuoden ajan ja todistanut useiden joukkueiden nimien kehitystä ja voittokulkua ja toivonut pystyväni samaan. En kuitenkaan millään keksi joukkueellemme niin villiä nimeä, että se voisi kilpailla muiden skaban helmien kanssa. Tällaisia ne ovat: 

Viimekeväinen Nutan Clan on kilpailee musavisassa tänä syksynä nimellä Kela Soul. Nerokasta!

Juontajan kauhu, nimihirviö Blues Brothers and Sisters of Mercyful Faith No More Mr. Nice Guy kirvoittaa naurut ainakin minulta joka torstai.

Viime vuonna kisassa oli myös mukana joukkue nimeltä The artist formerly known as Sirhan B. Sirhan, joka pienen tutkimuksen perusteella esiintyi aiemmin kisassa nimellä Sirhan B. Sirhan. Yksinkertaista ja kaunista!

Muita helmiä ovat Sykerö, joka ei kirjoita nimeään, vaan piirtää vastauspaperiin sykeröksi kutsuttavan sotkun, Mää vaan tulin tähän tiskille, joka imeytyi ilmeisen vastentahtoisesti musavisan ihmeelliseen maailmaan viattomasti olutta tilatessaan sekä Kevät koittaa Kennedylle, joka tänä syksynä kulkee nimellä Kennedy hyppää hain. Ja Pavement Maijanen

Ehdoton suosikkini on kuitenkin joukkue, jonka nimi oli pari vuotta sitten Ajankohtainen Kekkonen, viime vuonna Ikuinen Kekkonen, loppuvuodesta Karkki vai Kekkonen - ja tänä vuonna Kekkoskaappi.

Miten tuollaisen voisi muka ikinä ylittää??

Onneksi meidän joukkue ei sentään enää oo nimeltään Naapurit. Tsiisus.

Tiia RantanenComment