Parasta juuri nyt: mummot

Olen tässä viime aikoina pannut merkille, että mummot ja mummojenkaltaiset (= papat) ja niille ominainen käytös nousevat yhä useammin esille keskusteluissa, joita käyn muiden oman ikäisteni kanssa. Lieneekö tähän syynä lähestyvä kolmikymppisyys ja vääjäämätön mummoutuminen? Vai haistellaanko tässä kuitenkin kevään trendejä: Mummot ovat cool. Etenkin tänä keväänä.

En tiedä. Tarkastelkaapa omaa mummokäytöstänne. Dead giveawayseja ovat:

1. Kun käyt lounaalla lukioaikaisen koulukaverin kanssa, ettekä juuri puhu muusta kuin selkävaivoista ja lääkärikäynneistä. Yksi suosittelee osteopatiaa, toinen akupunktiota. Keskustelussa vilisevät kuulumisten sijaan diagnoosit ja röntgenkokemukset. Fun, huh?

2. Kun vietät pari kuukautta yhdessä maailman helmeimmistä kaupungeista ja mielestäsi kaikkein ihaninta siellä ovat mummot. Se ihana mummo, joka kulkee kotikadullasi aina sulkapäähineessä, turkishärpäkkeissä, täydessä tällingissä ja täydessä u-käännöskumarassa. Tai se shakkia pelaava papparainen. Tai se ihana mummo, joka pitää papan kädestä kiinni aina metrossa. Ja sitten se ihana mummo, joka seisoi sen yhden poliisin vieressä siinä yhdessä valokuvassa.

3. Kun ikäisesi tyttö, yksi parhaista ystävistäsi, näyttää joko 8-vuotiaalta TAI mummolta. Ja se on sinusta maailman viileintä.

4. Kun työpaikan kahvikeskustelunaiheet pyörivät kivojen poikien ja kuumimpien baarien sijaan puhdistusaineiden ja bonuskorttien maailmassa ja siinä, miten joka paikassa on hirveästi ihmisiä ja liian kova meteli.

Tiia RantanenComment