"Oispa pekonia" ja muita lauseita sekasyöjien suusta kasvisillallisella

oispa pekonia.png

Pääsin kahden ystäväni kanssa viime viikonloppuna Viking Linen kutsumana Tukholman-risteilylle maistelemaan Viikkarin uusia kasvisruokia. Mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, ettei meistä kukaan ole kasvissyöjä. Mukana olivat seuraavat henkilöt (henkilöllisyyden salaamiseksi olen kehitellyt jokaiselle meistä risteilyaiheiset supersankarinimet):

Tax Free -Tyttö: rakastaa nakkeja ja hyvää pihviä. Ei pidä lihaa tarpeellisena aterian osana, vaan maukkaana herkkuna. On kiinnostunut hyvästä kasvisruoasta, muttei omien sanojensa mukaan ikinä ikinä tilaisi ravintolassa kasvisruokaa. 

Neloskannen Ninja: ei osta kotiin koskaan lihaa, koska ei jaksa syödä sitä, mutta tilaa ravintolassa lähes aina lihaa tai kalaa. Rakastaa raakaa lihaa: lempiruoka on tartarpihvi.

Buffet Boo Boo: Syö kotona melko vähän lihaa, mutta tilaa ravintolassa aina liha- tai kalavaihtoehdon. Haluaisi syödä enemmän kasvisruokaa, mutta kokee sen hankalaksi, sillä rakastaa pekonia enemmän kuin perhettään. 

Ruokalistat jaetaan pöytään. Tax Free -Tyttö, Neloskannen Ninja ja Buffet Boo Boo tutkivat ruokalistoja nälkäisen kiinnostuneesti. Alku-, pää- ja jälkiruoan voi valita kahdesta vaihtoehdosta, joista aina ainakin toinen on vegaaninen. Annokset on paritettu natural-viinien kanssa. 

Tax Free -Tyttö: "Näyttääpä hyvältä."

Buffet Boo Boo: "Mitä jos mä ottaisin side orderin kinkkua?"

Neloskannen Ninja: "Jaha, täällä on lammasta."

BBB (katsoo ulos ikkunasta): "Nähtäispä pyöräisiä. Tekeekö kenenkään mieli lihaa?"

TFT: "Listalla on vasikkatartar, joka on ehkä maailman eniten eettisesti väärin oleva ruoka, mutta olisin todellakin ottanut sen jollei mun olisi pakko ottaa kasvista. Muuten ei tee mieli." 

NN: "Ei oikein. Odotan ruokia tosi innolla kyllä."

TFT: "Mun suurin pelko on etten saa mahaa täyteen."

BBB: "Kyllä sä saat. Ei helvetti mun tekee nyt mieli sitä lammasta."

TFT: "Mut siis tää skumppa? Ah."

oispa pekonia1.png

Risteilysankarit syövät vegaanisia alkuruokia: Tax Free -Tyttö ja Buffet Boo Boo syövät parsaa, nokkospestoa, hasselpähkinöitä ja sitruunavaahtoa, Neloskannen Ninja tofutatakia, lasinuudeleita, kurkkusalaattia ja seesamiwasabia. 

TFT: "Ihanaa! Tää on vähän niinku söis jälkkäriä."

BBB: "Pitääköhän vegaanit mua ihan hirveenä ihmisenä kun sanon, että tää maistuu vegaaniselta. En tarkoita sillä mitään pahaa. Kai."

NN: "Eihän se tarkoita että ruoka olis pahaa. Hirveintä on se, kun yritetään tehdä vaikka vegaanista juustoa, eihän se onnistu. Ei kukaan vaikka ikinä ajattele että hummus on vegaanista, kun se on niin hyvää ihan sellaisenaan."

TFT: "Niin tai guacamole."

NN: "Oispa guacamolee."

BBB: "Oispa pekonia. Ei vais."

TFT: "Mut siis tää viini? Nam."

oispa pekonia2.png

Pääruoat tuodaan pöytään: Neloskannen Ninja ja Buffet Boo Boo syövät ruispolentaa, Västerbottensost-juustoa, haudutettua kevätkaalia ja kuminakastiketta, Tax Free -Tyttö vegaanisen annoksen seitania, vegaanista tuorejuustoa, savustettua munakoisoa, saksanpähkinä-paprikapyreetä,granaattiomenaa ja sipulilientä.

NN: "Saako jo syödä?"

BBB: "Tää on tosi hyvää. Sori, mutta onneks tää ei oo vegaaninen: voisin rakastella tätä juustoa."

TFT: "Ymmärrän. Mäkin himoitsen tota teidän juustoa."

NN: "Tää annos ei olis mitään ilman tätä juustoa. Onko sun ruoka hyvää?"

TFT: "On. Mutta missä ne ranet on? Tässä vois hyvin olla sivussa ranet. Ei niissä mitään lihaa oo."

BBB: "Mut siis nää viinit."

oispa pekonia3.png

Sankarit siirtyvät jälkiruokaan. Tax Free -Tyttö syö omenajäädykettä, valkosuklaata ja kamomillaa, Neloskannen Ninja ja Buffet Boo Boo mantelimaitovaahtoa, raparperisorbettia, raparperia, mantelikaramellia ja paahdettua mantelia.

BBB: "Ihanan raikas." 

TFT: "Tosi hyvää."

NN: "Joo. Mutta hei: nää viinit."

 

Viking Linen Spring & Green -kasvismenu saatavilla laivojen à la carte -ravintoloissa 31. toukokuuta saakka. Viking Line maksoi minun ja ystävieni matkat ja ruoat. Kiitos Viikkarille!

 

Lue myös:

 

Tiia RantanenComment