New York on vähän niinkuin Manse: se ei ole pääkaupunki, mutta silti aika helmi

newyork.jpg

Joku, joka on lukenut tätä blogia pari vuotta sitten, muistaa ehkä lähtöni työharjoitteluun New Yorkiin ja sen kunniaksi syntyneen Manhattan Cocktail -blogini.

Nyt olen lähdössä New Yorkiin uudestaan, tällä kertaa pariksi kuukaudeksi, enkä ole perhana soikoon ehtinyt lesoilla sillä yhtään! Otan vahingon takaisin läpikäymällä ihan ensimmäisen New Yorkin -matkani muistiinpanoja vuodelta 2012.

Maanantai 28.5.2012: ensimmäinen päiväni New Yorkissa ja päivä, jona kotiuduin, koska annoin rahaa kerjäläiselle.
"Annoin ekan dollarini kerjääjälle. Pyörätuolimiehelle Brooklynissä. Se halusi lainata puhelinta. En suomiliittymällä viitsinyt, niin annoin doltsun sitte. Täällä tuntuu jo melko kotoisalta."

Tiistai 29.5.2012, päivä jona menin sekaisin Erittäin Tärkeistä Julkimoista.
"Vein Tuomon ja Evun syömään Spice Marketiin Meatpacking Districtille. Terassilta spotattu Nigel Barker! Ja EHKÄ Jared Leton takaraivo. Ja poislähtiessäni näin Teen Momin Catelynnin ja Tylerin! OMG OMG!"

Keskiviikko 30.5.2012, päivä jona suurkaupunki haisi perseeltä.
"Aamulla lähdin kävelemään Riversidea alas. Rumaa seutua, ei yhtään kaunista. Meri välillä tuoksuu, välillä stinkkaa äässiä."

Torstai 31.5.2012, päivä jolloin vihasin turisteja ja riipaisin yksin kännit.
"En oo kyllä koskaan nähnyt näin paljon lippiksiä, t-paitoja, kameroita ja vyötäröllä pidettäviä kännykkäkoteloita. Ajattelin, että on virkistävää olla luvalla turisti, mutta tää on liikaa. EN KESTÄ."

"Table for one -illallisella. Juon toista viinilasillista ja alan olla hiukan huppelissa, mutta vannon, että tää ravintola soittaa mun iTunesia. Mitenköhän ne on päässy mun musiikkiin käsiksi?"

Perjantai 1.6.2015, päivä jona aloin dissata Suomea ja tajusin olevani helppo (ja ryhdyin punomaan ovelia soittolistajuonia).
"Nyt tulin syömään The Meatball Shopiin. Täällä jopa tällaisissa supercooleissa paikoissa on ystävällinen palvelu (vrt. Siltanen). Ja täälläkin muuten soitetaan mun iTunesia. Tietty täytyy tunnustaa, että mun iTunes on aika helppo, koska se sisältää lähinnä Stevie Wonderia ja Erykah Badua. Jos kuuntelisin DJ Boboa, ne tuskin soittaisi sitä. Ehkä kokeilen: lataan tänään sitä mun iTunesiin ja tuun tänne huomenna kuuntelemaan, miten käy."

Tällaisia hyödyllisiä muistiinpanoja odotettavissa!

Tiia RantanenComment