Mitä täällä internetissä on tapana tehdä?

Avasin Twitter-tilin, sillä halusin seurata poikaystäväni filmiryhmän Film Jong-Ilin (I know, coolest name ever!) osallistumista Uneton48 -lyhytelokuvakilpailuun. Skaban pointtina kaikessa hienoudessaan on tehdä (ideoida, käsikirjoittaa, näytellä, kuvata, tehdä musat, editoida jne) lyhytelokuva alusta loppuun 48 tunnissa. Huikeaa.

Nojoo. Avasin siis Twitter-tilin. Jos et ole koskaan avannut Twitter-tiliä, mutta aiot tehdä niin, annan sinulle muutaman neuvon suoraan oman kokemukseni pohjalta. Shit iz real.

1. Mieti, miksi avaat tilin. Poikaystävän tekemisien seuraaminen 48 tunnin ajan toisesta kaupungista käsin ei ehkä ole riittävä syy.

2. Ymmärrä, että Twitterissä on tarkoitus seurata toisia. Jos ei seuraa ketään, on sama kuin avaisi Facebook-profiilin, muttei lisäisi itselleen ainuttakaan kaveria. Sosiaalinen media kun on sellainen, että kontaktit luovat sen sisällön. Duh.

3. Mieti etukäteen, ketä Twitterissä haluat seurata. Se ehdottaa sinulle muutamia vaihtoehtoja, joista toiset ovat ihan järkeenkäypiä ja taas toiset eivät. Minulle se ehdotti Ashton Kutcheria, Justin Bieberiä ja Heikki Kovalaista.

4. Mieti uudelleen, ketä oikeasti haluat seurata. Sitten kun aloin miettiä, ketä haluan seurata, en enää osannut päättää. Vaikka Madonna onkin kovempi jätkä kuin Heikki Kovalainen, haluanko kuitenkaan lukea sen twiittejä? Pitäisikö minun kuitenkin seurata enemmän vaikka politiikkatwiittejä tai jotakin sosiaalialan tai journalistiikan vaikuttajaa? Ketä semmoiset ovat? Millainen ihminen oikein olen, kun en tiedä keitä ne ovat? Millainen ihminen olen, kun en tiedä, ketä seurata Twitterissä?

5. Jos sullon tili, niin twiittaa twiittaa. Tästä en oikeasti kyllä osaa sanoa enempää, sillä en itse ole vielä oikein uskaltanut twiitata. Siitä saattaa tulla jo ihan uusi postaus.

P.S. Kirjoitus on aiemmin julkaistu toisessa blogissa, jota kukaan ei koskaan lukenut.

Tiia RantanenComment