Mistä tietää, että tänään on perjantai?

Ei voi olla muuta kun perjantai, jos....

...ei malta odottaa sitä, että pääsee töihin, koska kun sinne pääsee, pääsee myös pois. Joissain paikoissa korkataan päivän päätteeksi ehkä pullo tai lähdetään pikkuisen aikaisemmin kotiin. Koska on perjantai!

...8 kilometrin työmatka vaihteettomalla pyörällä sujuu kevyesti lauleskellen. Paaaljon kevyemmin kuin vaikkapa maanantaina. Yhtään ei myöskään haittaa se, että pyörän on edellisenä iltana jättänyt kotipihan sijasta ravintolan edustalle, ja siksi joku omaa perjantaitaan viettänyt kaupungin kulkija (jota esimerkiksi maanantaina kutsuisin ihan toisenlaisella nimellä) on päättänyt jättää sen koriin tuliaisiksi hampurilaisravintolan ryttääntyneen pussukan (joka ei edes sisällä enää yhtään nugettia) ja nyhtää irti pinnan, joka pitää lokasuojaa paikallaan. Tänäänhän on perjantai!

...työmatkalla vastaan tulevien kulkijoiden ja pyöräilijöiden naamat eivät ole yhtä massiivisella norsun**tulla kuin vaikkapa maanantaina. Joku saattaa hymyilläkin, ja uskaliain rohkenee kenties vienosti nyökätä tervehdykseksi. Koska nyt on perjantai! Ja ne, jotka ovat yhtä kyrpiintyneen näköisiä kuin aina, joutuvat takuulla viikonloppuna töihin. Suckers! Lälläslää! Mulla on tänään perjantai!

...jengi alkaa töissä jo lounaan jälkeen vedellä takkeja hidastetusti niskaan (paitsi tänään, koska tänään paistaa tietenkin aurinko koska tänään on tietenkin perjantai!) ja palaveerata lähinnä perjantaipullon aukaisuvuorosta, -metodista ja kristillisen tasajaon varmistamisesta. Onhan se nimittäin perjantai!

Hyvää viikonloppua!

(Mainitsinko, että tänään on perjantai??)

Tiia RantanenComment