Minä lupaan

Uudenvuoden lupaukset ovat minusta ihan huttua. Toisaalta niitä on kuitenkin mielenkiintoista mietiskellä. On kiva, että saa (keinotekoisehkon) mahdollisuuden tarkastella tekojaan, tehdä lupauksia ja aloittaa alusta, jos niin tahtoo. 

Uusi vuosi on siis tavallaan vähän niinkuin yksi iso maanantai.

Maanantaisin yleensä haluan alkaa syödä paremmin, liikkua enemmän, nukkua tarpeeksi ja herätä aikaisemmin. Myös uutena vuotena tehtävät lupaukset liittyvät yleensä ihmisten omaan hyvinvointiin: laihdutetaan, vähennetään viinan käyttöä, lopetetaan tupakointi. Itse haluan kuitenkin tehdä vain sellaisia lupauksia, jotka 

a) pystyn pitämään OIKEASTI ("laihdutan 20 kiloa" ei ole sellainen)

b) tekevät minut onnelliseksi ("lopetan suklaansyönnin" tai "pidän tipattoman" ei ole sellainen)

c) lupaavat jotain mukavaa tulevalle vuodelle ("lopetan suklaansyönnin" tai "pidän tipattoman" ei ole sellainenkaan)

Ja siksi lupaankin seuraavat asiat:

1. Teen kaikkeni, jotta olisin onnellisempi

2. Näen ystäviäni ja perhettäni enemmän, sillä rakastan heitä ja haluan tehdä niin

3. Ja siinä ne oikeastaan olivatkin.

Lupaan myös olla satuttamatta muita parhaani mukaan, provosoida joskus vaan provosoimisen vuoksi ja olla provosoitumatta kun joku toinen tekee niin, tehdä töitä sen eteen, että saavuttaisin ne asiat, mitä haluan, ja olla pitämättä suklaalakkoa tai tipatonta tai laihdutuskuuria, josta minulle tulee vaan paha mieli. Ja katsoa niin paljon Pikakurssia kodinostoon kuin pystyn. And that's that.

Tiia RantanenComment