Lyhyt PING Helsinki -opas

Ensi kuussa järjestetään taas PING Helsinki -bisnesfestari, tapahtuma, joka yhdistää sisällöntuottajat ja yritykset, kouluttaa molempia vaikuttajamarkkinoinnissa ja panee pystyyn järkyttävän hyvät bileet. Minäkin olen mukana, sillä kuulun myös PING Ambassadors -tiimiin, ja ajattelin tänä vuonna yrittää oikeasti saada festareilla jotakin aikaan. Viime vuosi kun meni lähinnä ihmettelyyn.

Jos sinäkin hassasit viime vuoden hoomoilaslailuun (what?) tai olet mukana ensi kertaa tänä vuonna, lue tämä opas. Tämä on hurjan hyödyllinen ja kertoo kaiken, mitä PINGistä täytyy tietää. Oikeasti.

Content Guru. Sisällöntuottaja, bloggaaja, tubettaja, instaaja, snäppääjä, somettaja. Guru, koska on oman sisältönsä ja yleisönsä asiantuntija. Vähän niin kuin minä, joka tunnen hyvin teidät minun lukijani (tai ainakin jotkut teistä, moi iskä). 

Business Hippie. Yritys tai taho, joka puuhaa sisältömarkkinoinnin parissa. Hippi, koska on avoin sisältöyhteistyölle kaikenlaisten säätäjien kanssa (ks. kohta Content Guru).

PING Ambassador. Minä. (Ai niin ja 21 muuta, mutta koska ne ovat kaikki tässä hommassa niin paljon ammattimaisempia kuin minä, tarvitsen ainakin kolme kertaa enemmän huomiota kuin ne.)

Pingis Khan. Festarin underground-tunnari ja termi, jolla tarkoitetaan vaihtoehtoisesti joko Kalenterikarjua, Pesojoonasta tai ketä tahansa PINGin osallistujaa. Käytä näin: Laula "Ping! Ping! Pingis Khan!" tai tokaise "Sinä se oot semmone pingis khaani" lievällä Jyväskylän murteella.

Pingviini. Ei lintu, eikä varsinkaan jäätelötuutti, vaan virallisen ohjelman jälkeinen alkoholitarjoilu. Käytetään kirjoitusmuodossa myös termiä PINGviini. 

Kekkonen. Viime vuoden maineikkaisin kuokkavieras, joka onnistui ujuttautumaan tusinoihin festarikävijöiden somekuviin (tyrkky). Katkoi kuulemma raajojaan jatkoilla, sankari. Oletettavasti ei tule sotkemaan tämän vuoden tapahtumaa. Saattaa kuitenkin lähettää kätyrin.

PING Ethics. Ainoa asiakirja, jonka uskaltaa allekirjoittaa lukematta. Sisältömarkkinoinnin eettinen koodisto (tykkään erityisesti sanasta koodisto, siitä tulee sellainen da-vinci-salaseura-labyrintti-mysteeri-tyyppinen fiilis).

#afterping. Festarinjälkeinen tyhjä olo. Onko millään enää mitään väliä? Mitä tämä kaikki merkitsee? Miltä minusta tuntuu? Kuka minä olen? Hetkinen - missäs minä muuten olen?

 

P.S. Business Hippie, osta liput täältä!

 

Lue myös: 

 

Tiia RantanenComment