Lepää rauhassa, opetusräppi (not)

 Kuka keksi, että räppi on paras tapa opettaa nuorille asioita? Mietipä, kuinka monta opetusaiheista räppiä olet elämässäsi kuullut. Liikennesäännöt, ehkäisy, kielioppi, hätänumero....

Ja miksei kukaan keksinyt, että opetusräpin konsepti on vanhentunut jo ainakin vuonna 1998?

Hätänumeroräppi toimi, koska se tehtiin vuonna 1992 ja olin sen kuullessani 9-vuotias. Muistan sen edelleen: ”112 – hätänumero muista! 112 – älä vastuusta luista! 112 – muista numero tää! 112 – niin sulla ei oo hätää!” tms.

….mutta siis täytyisihän opetusmusiikissa olla vähän laajempi genreskaala. Ei räpillä enää mitään opeteta. 90-luvulla opetusräppi olisi jo pitänyt vaihtaa opetusrokkiin tai -teknoon, 2000-luvulla opetuspoppiin tai r’n’b-osastoon ja 2010-luvulla opetusdubsteppiin.

Mutta tällaisen ne kuitenkin tekivät. Herran vuonna 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=lDLpoaX6Stc

Tiia RantanenComment