Kymmenen (+1) asiaa, jotka aion tehdä elämäni aikana

tarvitsee.jpg

En usko benji- tai laskuvarjohyppyihin tai tatuointien ottamisen listaamista elämäntavoitteisiin, enkä usko, että matkustusaikomukseni kiinnostavat ketään. On kuitenkin joitakin asioita, joita haluan tehdä elämäni aikana. Tässä niistä kymmenen (plus yksi).

1. Asua kotitaloudessa, jossa on talouspaperia. Koska sitä on aikuisuus.

2. Tanssia ja/tai laulaa joka ikinen kerta, kun kuulen Luther Vandrossin biisin Never Too Much. En suostu hyväksymään, että tämä biisi vanhenisi minulta koskaan.

3. Kirjoittaa kryptisen viestin ilmaisjakelulehden tekstaripalstalle. Vitsi, olen aina halunnut tehdä niin, mutten ole koskaan uskaltautunut. Parasta olisi, jos voisi alkaa viestittelemään palstan kautta jonkun kiinnostuksen kanssa, kuten vuonna 2006 muistan tapahtuneen. Satasen tekstaripalsta oli oma henkilökohtainen Unelmien poikamieheni, kun minulla ei ollut telkkaria. Saivatkohan rastapäätyttö ja punapaitainen poika toisensa? 

4. Tehdä jotakin sille, että tamponien light-versioita myytäisiin muuallakin kuin Stockmannilla. Oikeasti. Naiset on silkan suppean valikoiman avulla aivopesty luulemaan, että ne tarvitsevat kaikki jotakin super plussia. Minitamponibarrikadeille! (Käytännössä tämä tarkoittaa varmaan tekstaripalstalle kirjoittamista, joten ha! Kaksi haavetta yhdellä iskulla!)

5. Hemmotella siskoni mukulat ihan pilalle. Sisko on jo nyt aivan hätää kärsimässä, koska tuon pennuille aina Tampereelle mennessäni lahjoja. Kun eivät ne kuulemma tarvitse mitään. Mitä sitten? Minä haluan takuulla olla se täti, joka tuo niille aina jotakin krääsää. Rakkauden voi ostaa. Voi.

6. Puhua asioista ääneen. Asiat helpottuvat, kun ne sanoo ääneen, eikä koskaan tiedä, vaikka ääneen sanomisesta olisi konkreettista hyötyä, kuten vaikka silloin, kun haluaa uuden työpaikan tai asunnon ja joku tietää jostakin, joka on vapautumassa. Ihan kaikesta ei kuitenkaan aina tarvitse puhua ääneen, kuten vaikka silloin, kun aiheet liittyvät irtoileviin varpaankynsiin, napanöyhdän hajuihin tai ihmisiin, jotka syövät omia rupiaan. 

7. Rakastua niin monta kertaa kuin pystyn. Koska rakastuminen on i-ha-naa.

8. Käydä kampaajalla ja antaa hiustaiteilijalle täysin vapaat kädet. (Kunhan se ei leikkaa tukkaa lyhyeksi tai graafiseksi, värjää sitä punaiseksi tai mustaksi tai luoja paratkoon pane siihen permanenttia. Muuten saa tehdä ihan mitä vaan.)

9. Rakastella niin paljon kuin pystyn. Ja kaikkien muidenkin pitäisi tehdä niin. Sori iskä ja äiti. (Vaikka oikeasti tiedän että vanhempani ovat tällaisesta lausahduksesta salaa ylpeitä.)

10. Keksiä oikeasti herkullisen, gluteenittoman croissantin, jos minulla todetaan keliakia. Ikuinen rakkauteni croissanteihin ei tule koskaan haalistumaan, eikä geneettinen vaiva sammuta liekkiä välillämme.

+1. Saada tämän samperin tutkinnon valmiiksi. Enkä toivottavasti tee elämässäni enää kolmatta tällaista. 

 

Kuvassa kaikki, mitä nainen kotonaan tarvitsee. Hattulaatikoita, paperikasseja, lasipurkkeja ja talouspaperia. 

Tiia RantanenComment