Kun metromatkan hinta nousee

Ilmaisjakelulehti am New Yorkissa uutisoitiin viime maanantaina paikallisen HSL:n eli MTA:n sunnuntaina voimaan tulleesta hintojen noususta. Viikon unlimited-kortin hinta nousi 29 dollarista 30 dollariin ja kuukausikortista joutuu nyt pulittamaan suolaisen 112 dollarin hinnan entisen 104 sijaan.

Jutussa haastateltiin kolmea tavallista metrolla kulkevaa ihmistä, jotka kaikki tuskailivat monisanaisesti sitä, mistä he nyt aikovat nipistää kustantaakseen kallistuvan elämäntyylinsä metromatkustajana. Joku joutuu ravintolalounaan sijaan ottamaan eväät töihin, toinen harkitsee jo muuttoa New Yorkista. Metrolla matkustavat kun ovat niitä, joilla on siihen vähiten rahaa. 

Ajatuksia, joita juttu minussa herätti, olivat mm. seuraavanlaisia:

  1. Hinnanousu ei minusta tunnu kovin suurelta

  2. Siitä huolimatta pystyn rileittaamaan ihan helposti

  3. Suomessa tapahtuvasta joukkoliikenteen hintauudistuksesta kertovassa jutussa ei haastateltaisi suomalaisia metromatkustajia sympatialla, ja jos haastateltaisiin, ne olisivat järjestäen sitä mieltä, että hinnannousu on paikallaan, koska julkinen liikenne on hieno asia ja vaatii kunnossapitoa ja ”ehkä ensi talvena ne junat sitten toimivat pakkasellakin, hehheh”

Tai emmää tiä mitä mää ny sillai.

Tiia RantanenComment