Kierrätyskeskuksen arkkityypit

Käyn melko säännöllisesti Lönnrotinkadun Kierrätyskeskuksessa (paitsi tietysti nyt kun olen täällä mualimalla). Se on mielestäni Helsingin parhaita second hand -ja kirpputoriosastoon kuuluvia liikkeitä, lähinnä hinta-laatusuhteensa puolesta.

Minulle Kierrärin yksi olennaisimpia osia on ilmaistori, josta saa viedä Kierrätyskeskuksen huonokuntoiseksi ja myytäväksi kelpaamattomaksi luokittelemaa tavaraa kotiin niin paljon kuin sielu sietää ja täysin maksutta. Ilmaistorissa on ilmaisen tavaran (ehhehe) lisäksi myös muutama muu ominaispiirre: asiakkaat.

1. Siellä on aina joku, joka laulaa tai puhuu äneen. Yksin.

2. Sieltä löytyy aina jotain, joka tekisi mieli ottaa, mutta jonka päättääkin olla ottamatta, ja kohta näkee jonkun hipsterin purjehtivan se kainalossa ulos. Crap.

3. Siellä on aina joku, joka on luokiteltavissa hoarderiksi: joku, jolla on kassi- ja reppukaupalla tavaraa jossakin nurkassa "varauksessa", ja joka tiuskaisee joka kerta jotakin hipelöidessäsi anteeks mä olin kyllä just ottamassa sitä tai toi oli kyllä varattu mulle.

Muuten varsin hyvä. Sinne mars!

(Sorry, muuten, kuvien lisääminen lagaa tänään jostain syystä.)

Tiia RantanenComment