Kielipoliisin päänsärkyjä osa 2 eli raivostuttavimmat oikeinkirjoitusvirheet huuto.netin tapaan

Olen jo jonkin aikaa kerännyt listaa ärsyttävimmistä oikeinkirjoitusvirheistä. Sitten yritin miettiä, missä niitä eniten esiintyy, luonnollisessa elinympäristössään. Eilen illalla sainkin ahaa-elämyksen: huuto.net on väärinkirjoituksen mekka! Tässä siis osto- ja myyntipalstalta bongatut (toistaiseksi) karseimmat kirjoitusvirheet:

1. "desing"

UPEA DESING MALJAKKO, en muuten varmana osta. Huuto.netistä löytyy osastokin, jonka nimeen on malliksi kirjoitettu sana design oikein. Look it up.

2. "Helsinkiläinen, Suomalainen, Venäläinen"

Se kirjoitetaan pienellä. Uskokaa jo. Parasta on se, kun Suomalainen kirjoitetaan isolla ja marimekko pienellä. "Myynnissä Ruotsalainen roxette-levy!"

3. "wanha"

Kuka perkele meni keksimään, että jos joku asia on vanha, se pitää kirjoittaa mahdollisimman usein kaksoisveellä? Tai siis, anteeksi - caczoizweellä.

4. "jugent, rokkokoo, renesansi, baroggi, fungis" jne

Sanat eivät riitä.

5. "puu helmi kaula koru"

Missään ei näe niin runsaslukuista yhdyssanavirheiden riemukulkuetta kuin huuto.netissä. Toisaalta ymmärrän, että sivustolla haetaan tuotteita asiasanoilla, joiden on hyvä olla otsikoissa sellaisenaan. Mutta kamoon hei! Joku roti.

+++ Lisäksi huuto.netissä korpeaa se, että kaikkea kutsutaan ihanaksi. Ei, ne vuoden 1999 tekonahkaiset saappaat eivät ole ihanat, eikä se lehtitilauksen kylkiäisenä saatu ilmainen desing-käsilaukku, jollaisia ovat kirpputorien pöydät täynnä ja jollainen jokaisella naisella pölyttyy kaapissa. Raivostuttavaa on myös se, että niitä vuoden 1999 saappaita kutsutaan " ihaniksi vintage saappaiksi". Lisäksi jättäkää caps lock ja ne *****IHANAT TÄHDET***** pois. Ugh.

Seuraavaksi voisin tehdä postauksen - tai taidenäyttelyn - kyseisen sivuston valokuvataiteesta. Ahh.

Tiia RantanenComment