Kauppalapuista ja siitä, mihin ne voivat johtaa

kauppalappu.png

Usko tai älä, mutta minun on pitänyt kirjoittaa kauppalapuista jo monta kuukautta. Kaikki alkoi kesäkuussa, kun löysin Bulevardin S-Marketin ostoskorista kauniisti kirjoitetun kauppalapun (yllä), ja postasin siitä kuvan Instagramiin.

Hieno, eikö? Innostuin löytölistan inspiroimana riipustelemaan kauppalappujani hiukan suunnitellummin, ja mukaan lähtivät myös pari kaveriani (mm. Visual diary -blogin graafikko-Saara). Suunnittelin silloin kirjoittavani blogiin #kauppalappuhaaste-tyyppisen postauksen, mutta koska somen hashtag-haasteet saavat minut haluamaan repiä kynteni irti ja survoa ne sellaisenaan käsivarteni nahan alle, en viitsinyt, enkä tiennyt miten muuten asiasta kirjoittaisin. 

kauppalista.png

Nyt kuitenkin kävi niin, että kirjoitin Cityyn pikkiriikkisen jutun hauskasta Facebook-ryhmästä, jossa jaetaan kuvia kaduilta ja ostoskärryistä löytyneistä kauppalapuista. Liitin jutun kuvitukseksi kesäkuussa löytämäni kauppalapun, eikä aikaakaan, kun joku kommentoi kauppalappuryhmään julkaisseeni linkkiin: "Mun lappu!" Älytöntä.

Alkuperäisen Instagram-kuvan kommenteissa ystäväni spekuloivat, voisiko hienon kauppalistan takana olla joku söpö graafikkopoika, ja suunnittelivat vuosisadan rakkaustarinaa. Itse juonin jättäväni huolellisesti rakenneltuja kauppalistoja S-Marketin ostoskoreihin puhelinnumerollani varustettuna ja katsovani, kuinka käy (vaikka uskoinkin, että söpön pojan sijaan asialla oli joku viileä mimmi, jonka kanssa halusin epätoivoisesti terassille ja ikuisiksi ystäviksi). No, nyt, melkein puoli vuotta myöhemmin kaveri löytyi (kyllä, hän on mies, mutta sitä vuosisadan rakkaustarinaa ei ole kyllä näkynyt) ja mysteeri ratkesi. Yllättäen somessa. En tiedä, pitäisikö siitäkään yllättyä, että meillä on lapunkirjoittaja-Jussin kanssa Facebookin mukaan kahdeksan yhteistä kaveria. Todennäköisesti olemme irkanneet samalla kanavalla vuonna 1998. /me poistuu.

Lisäksi Saaralle lapusta inspiroituminen poiki mahtavaa blogiyhteistyötä. Upeaa!

En ole vieläkään kirjoittanut kauppalistoihini puhelinnumeroani, mutta ehkä ryhdyn nyt siihen. Ja ehkä sinäkin suhtaudut kauppalappuihin hiukan eri tavalla. :)

P.S. Jos innostut kauppalappujen rustaamisesta ja postaamisesta Instagramiin, liitä kuvaan hashtag #kauppalappu ja jos viitsit, mainitse minut (@tiiamarietta) kuvatekstissä. Haluan nähdä kaikki kauppalaput!

 

Tiia RantanenComment