Katso nyt Netflixistä: Marcella

marcella.png

Minulla on paha tapa katsoa joka ikinen tv-sarja ns. tuplana tuoppiin eli tauotta alusta loppuun. Siksi tämä internetintäyteinen nykyaika on kaltaiselleni ihmiselle uskomattoman tuhoisa- eikun nautinnollista: sitä voi helposti maata kotona päiväkaupalla tuijotellen tietokoneen ruutua ja ymmärtämättä todellisesta maailmasta yhtään mitään. (Katsoin kerran työttömänä kaikki Breaking Badin jaksot viikossa. Jaksot ovat vajaan tunnin mittaisia ja niitä on 62. Tarvitseeko minun sanoa lisää?)

Viikonloppuna löysin Netflixistä uuden sarjan, joka on jäänyt minulta aiemmin huomaamatta: Marcella

Marcella on brittiläinen rikossarja, joka tempaisee koko lailla ensi hetkestä mukaansa. En uskalla sanoa siitä sanaakaan enempää, jotten pilaisi nautintoa muilta, mutta sanottakoon sen verran, etten ymmärrä yhtään, miksei tästä ole kohkattu missään. On meinaan ihan saatanan hyvä! (Lähtökohta on klassinen: jo poliisin hommat taakseen jättänyt tyyppi alkaa tutkia tapausta, joka liittyy hänen vuosia sitten tekemäänsä tutkintaan. Erona kliseisiin lähtökohtiin tässä on se, ettei poliisi ole mies eikä alkoholisoitunut, vaikkei sekään kieltämättä enää kovin uutta ole. Mutta hei - if it ain't broke...)

Ja tavallaan parasta on, että Marcellasta on tehty toistaiseksi vain yksi tuotantokausi. Se tarkoittaa sitä, että sen katsominen imee elämästäs- siis kestää todennäköisesti vain pari päivää. Siis kunnes seuraava tehdään.

Muita viime aikoina katsomiani suosikkisarjoja suoratoistopalveluista:

Rikos, trilleri

 • Stranger Things (Netflix)

 • The Fall (Netflix)

 • Jinx (HBO)

 • Jälkiä jättämättä (Netflix)

Draama

 • The Knick (HBO)

 • Masters of Sex (HBO)

 • Olive Kitteridge (HBO)

 • Nurse Jackie (HBO)

Komedia, kevyempi genre

 • Lovesick (Netflix)

 • Silicon Valley (HBO)

 • Jane the Virgin (Netflix)

Seuraavaksi kiinnostaa

 • Westworld (HBO)

 • Mildred Pierce (HBO)

 • Black Mirror (Netflix)

 • River (Netflix)

 

Lue myös: 

 

(Kuva: kuvakaappaus/Netflix)

 

Tiia RantanenComment