Jos aikakauslehdillä olisi suomenkieliset nimet

Suomessa julkaistaan useita aikakauslehtiä, joiden nimet eivät ole suomenkielisiä. Ryhdyin tuossa aikani kuluksi miettimään, millaisia julkaisut olisivat, jos niiden nimet käännettäisin suoraan suomeksi. Voilà:

Kansallinen Maantiede (National Geographic)
Sosialistinen, sotahistoriallissävytteinen julkaisu, jonka sisältö koostuu hyvin pitkälti eri valtauksien aikojen karttapiirroksista sekä spekulaatioreportaaseista siitä, mikä olisi voinut mennä toisin.

Kuva (Image)
Nimensä mukaisesti Kuva-lehti julkaisee yksinomaan visuaalista sisältöä journalistisen sisällön jäädessä täysin paitsioon. Erityisen kiinnostava on vuodenvaihteen selfie-teemanumero.

Kunnia (Gloria)
Kansallisen Maantieteen (ks. yllä) kevyempi sisarjulkaisu, joka keskittyy suomalaisiin sotasankareihin ja heidän saavutuksiinsa. Lehdellä on omia teemajulkaisuja kuten Kunnian kodit ja Kunnian ruoka ja viini, jotka käsittelevät monipuolisesti ja inspiroivasti sodan ajan sisustusta ja ruokakulttuuria.

Puoli (Demi)
Eksentrinen taidelehti, joka kosiskelee tiedostavaa älymystö-yleisöä julkaisemalla kuvista ja teksteistä vain puolet. Supersuositussa kesänumerossa mallit on vaatetettu vain puoliksi.

Kosmopoliitti (Cosmopolitan)
Mobiilisovelluksiin, pelifirmoihin, kahvihifistelyyn, reppureissaukseen, luksuskonjakkeihin, kestävään kehitykseen, hydrauliikkaan ja globalisaatioon kattavasti kantaaottava kansainvälisille markkinoille pyrkivä uusjuppijulkaisu.

Huijari (Hustler)
Rikoslehti Alibin neljännesvuosittain ilmestyvä sisarlehti, joka kertoo taitavimpien rikollisten tarinoita raa'alla, mutta koskettavalla tavalla. Päätoimittajana toimii Lauri Johansson.

 

 

Tiia RantanenComment