Ikean arkkityyppi

Kävin tässä pari päivää sitten Ikeassa. Tulimme siinä poikaystävän kanssa miettineeksi, millainen on Ikean stereotyyppinen kävijä (ja mitä meillä pitäisi olla, jotta olisimme sellaisia). Olettekohan samaa mieltä? Meidän mielestämme hänellä on:

Tribaalitatuointeja. Mielellään melko pieniä ja melko näkyvillä paikoilla. Koska mekin ollaan joskus oltu nuoria ja villejä.

Maha pystyssä (lähinnä minulla, miksei miehelläkin). Ja 1-2 lasta jaloissa. Koska -- no tähän en kyllä keksi mitään. Koska lapset ovat ihania. Ehkä koska emme käyttäneet ehkäisyä?

Crocsit. Mielellään neonväreissä ja feikit. Koska ne on niin mukavat. (Muistan, että valitettavan lyhytikäisessä miehille tarkoitetussa Veli-lehdessä kirjoitettiin joskus viisi vuotta sitten Crocseista näin: "Kyllä kahdeksanvuotiaskin jo tietää, että vaikka joku tuntuu hyvältä, ei se tarkoita sitä, että se on oikein.")

Camokuosia (lähinnä miehellä, miksei minullakin). Koska se on niin mukavan raffia.

Mustaksi ja/tai punaiseksi värjätyt hiukset. Ja graafinen leikkaus. Koska se on niin funky. En tiedä, kuka viljelee edelleen Suomen kampaamoissa vuoden 1998 kampauskuvastoa, koska liian monella (Ikeassa käyvällä) naisella on vieläkin punamusta graafinen polkka.

Aurinkolasit. Sellaiset nopeat. Mojavet. Koska ne on cool.

Ja sitten ostetaan kaikkea limenvihreää ja violettia.

Tiia RantanenComment