Hygge: vähemmän tunnetut sisartermit

hygge

On niin hyggeä, ettei kukaan huomaa, että teekupissa on lusikan sijaan haarukka, koska kaikki lusikat ovat tiskissä. #arnejacobsen #hygge

Jos olet käynyt internetissä viimeisen vuoden aikana, et ole voinut olla törmäämättä trendikkäiseen tanskalaistermiin hygge. Euroopan coolein kansa on tehnyt parhaan mahdollisen: loikoilusta muodikasta. Ja termikin alkaa olla kaikilla hallussa. Ei tarvitse kuin ladata kuva punaviinilasista, teemukista, kynttilöistä tai villasukista sosiaaliseen mediaan, eikä aikaakaan kun joku kommentoi "sähän hyggeilet" tai "no nyt on hyggeä".

Uutisissa on kerrottu, että tanskalaiset aikovat nyt brändätä hyggen oikein vientituotteeksi. Ajattelin sitten, että mehän voisimme täällä Suomessa tehdä saman. Miksi ei? Kehitetään yksinkertaisille, täysin arkisille asioille hupaisan kuuloisia, käsittämättömiä kirjainyhdistelmiä, jotta niihin saadaan miellyttävä sointi. Sellainen, joka sanoo, että tämä on sinun aikaasi. Sinä ansaitset tämän. Ja tällaisia ne voisivat olla: 

Plöddä

Kun juot lasista, jossa ensin luulet olevan vettä, ja sitten säikähdät, että siinä onkin vissyä, mutta sitten tajuat, että siinä onkin kuitenkin vettä. Ihanaa!

Nylorgo

Kun lähdet salille, mutta unohdat jumppatrikoot kotiin, ja päädyt body pumpiin mustissa 20 denierin sukkahousuissa, jotka ovat liian ohuet, mutta hei, nauti!

Dormorbby

Kun panet illalla pään tyynyyn ja silmät kiinni, ja sen sijaan, että nukahtaisit, alat pyöritellä ajatuksia päässäsi. Ensin mielessä rullaa pikkuinen kela huomisen päivän askareihiin liittyen, sitten vähän suurempi koko loppuvuoden hommista, sitten iso kela siitä, oletko saavuttanut elämässäsi sen, mitä olisi pitänyt, sitten valtava identiteettikela, jota seuraa massiivinen eksistentiaalikela, ja valvot hermorauniona vielä puoli viideltä aamulla miettimässä, onko jumalaa, kuolemaa, ihmisiä tai merkitystä olemassakaan. Tämä on omaa aikaasi!

Nyhhe

Kun katsot uutiset telkkarista. Olet ansainnut sen!

Nyhhe-flermg

Kun telkkarista tulee uutiset, muttet jaksa katsoa niitä, sillä katsot mieluummin kahdeksatta kertaa uusintana tulevaa brittidokumenttia ihmisistä, joilla on nukke-, lihavuus- ja peruukkifetissejä. Sinun hyvinvointisi on tärkeintä!

Glögblergh

Kun kiskaiset toimiston pikkujouluissa niin armottomat perseet, että muistat suudelleesi jotakuta, lyöneesi jotakuta toista ja yrjönneesi kolmannen päälle, muttet muista, kuka niistä kolmesta olikaan pomosi Mervi, eikä glögi maistu vuosiin. Mutta hei, sä olet ansainnut tämän!

Shiddy

Kun käyt pöntöllä ja onnistut vääntämään erityisen hyvät ja nautinnolliset paskat. Elämästä täytyy nauttia!

Flrgbba

Kun huomaat, ettet ole laittanut ruokaa kotona yhdeksään päivään, koska olet tilannut kaikki ruokasi Woltilla suoraan kotiin. Ja aiot tehdä niin tänäänkin, vaikka tililläsi on vain 13,40 euroa. Tämä on sinun aikaasi!

Bloggnoe

Kun sinulla ei ole mitään asiaa, mutta haluat kirjoittaa blogia, joten päädyt keksimään itseksesi uusia sanoja, jotta saisit elämääsi eikun blogiisi jotakin sisältöä. Nauti!

Tiia RantanenComment