Friends with benefits

Joku varmaan klikkasi otsikkoa, sillä ajatteli saavansa lukea pikkutuhman tarinan seksuaalisesta kanssakäymisistä kahden nuoren, notkean ja hyvännäköisen ystävyksen välillä.

No, siitä ei ole nyt ollenkaan kyse. (Pervot!)

Kirjoitan ihmisistä, jollaiset jokaisella naisella tulisi olla ystäväpiirissään. Myös minulla. Ilmoittautua saa! Vaikka heti!

1. Lääkäri. Lääkärikaveri kirjoittaa sairaslomaa silloin, kun on tarvis. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että lääkäriystävä vastaa heti, kiireistään huolimatta, tekstareihin ja sähköposteihin, jotka ovat muotoa "Mikä tämä tämmöinen näppylä oikein on? Ks. kuvaliitteet" ja "Kuolenko mää nyt?"

2. Kampaaja. Tämä on ihmisille (kuten minä), joilla ei ole sitä ah niin ihanaa luottokampaajaa. Kampaajaystävä voi vähintään paikata tarjouspartureiden tekemät virheet. (Entinen pomoni kertoi kampaajaystävänsä tekevän värjäystyöt hänelle öisin. Viinilasin kera. Huvin ja hyödyn täydellinen kombo!)

3. Taksikuski. Taksikuskifrendi on kovassa huudossa pikkujouluaikaan ja silloin, kun ei oikeasti jaksa kävellä enää metriäkään. Tosi hyvä taksikuskiystävä antaisi kyydin ilmaiseksi, mutta kyytiä tarvitseva kaveri on kyllä yleensä valmis maksamaan. (Ainoa, mikä tässä mättää, on se, etten ymmärrä miten taksikuskin kanssa voi olla ystävä. Senhän pitää olla aina töissä, silloin kun minä olen ystävieni kanssa ulkona.)

4. Kokki. Kaverikokki on hyvä olla, mutta lienee vielä parempi, jos sellaisen kanssa pääsee ihan ihmissuhteeseen. Hyvästi nakit ja kalapuikot - tervetuloa coq au vin ja tiramisu! (Kaverikokkihan muuten tietysti mielellään hoitaa cateringin myös kaikkiin tärkeisiin perhetapahtumiin.) Tämän voisi halutessaan vaihtaa myös ravintolapäällikköön, jos tykkää saada pöydän aina silloin kun haluaa, tai baarimikkoon, jos ravinto on pääasiassa nestemäistä.

5. Portsari. Ei enää ikinä tarvitse jonottaa! Siis ainakaan siihen baariin, jossa portsarikamu on töissä. Lähiökuppilaan. Hmm. No, ehkä se tekee keikkaa aina just siellä, minne minä haluan mennä? Joo. Siis keikkaileva portsari.

6. Hieroja/kynsihoitaja/kasvohoitaja/intiimisokeroija. Olisi liikaa vaadittu, jos kaikilla olisi jokainen edellisistä. Yhden näistä saisi kuitenkin valita. Se hoitaisi hommat puoleen hintaan tai jotain, ihan milloin haluat ja vieläpä helvetin hyvin. Koska se on sinun kaverisi.

+1. Asianajaja. En ole ikinä tarvinnut sellaista, mutta jos niin ikinä kävisi, olisi varmaan ihan hyvä, että olisi sellainen kaverina. 

Vastapalveluksena kaverille voin tehdä jotain, mitä sosionomi ja toimittajaopiskelija osaa. Esimerkiksi kuunnella henkilökohtaisia huolia ja sitten kirjoittaa niistä jutun. Ilmoittautumiset kommenttiboksiin, kiitos.

Tiia RantanenComment