Eteläranskalainen larppi ja muut tarjousviinisuositukset

Kaupallinen yhteistyö: S-ryhmän ravintolat / Raflaamo

Rakastan viiniä, mutten ole mikään rypälehifistelijä. Kuvailenkin viinejä usein sanoilla hyvä, ihan hyvä, jotenkin sellainen ja maistuu ihan punaviiniltä, kuten olen ennenkin kirjoittanut

S-ryhmän asiakasomistajaviinit valitaan uudelleen vuosittain, ja toissavuonna pääsin osallistumaan niiden valintaan. Valintaprosessi on jännittävä juttu, sillä näitä viinejä myydään vuosittain yli puoli miljoonaa pulloa. Ja siis itsehän olen ostanut todennäköisesti vain noin kolmasosan siitä, joten ne ovat selkeästi muidenkin kuin minun suosiossa. 

Ihan väärin en silloin toissavuonna valinnut, koska S-ryhmä on vielä pystyssä ja haluaa tehdä yhteistyötä kanssani. Koska en edellämainitun mukaisesti ole rypälehifistelijä, olen jakanut tämänvuotiset asiakasomistajaviinit sen mukaan, millaisessa paikassa ne ovat parhaimmillaan. Selvitin viinien maahantuojilta myös, millaisen hampurilaisen kanssa kukin viini parhaiten sopii, sillä ruokaparitushan kiinnostaa, mutta kaikista ruoista kiinnostavin forever and always on kaikkivaltias burgeri. Tietenkin. 

Samppanja: Nicolas Feuillatte Selection Brut

Pehmeän hedelmäinen juomien kuningatar.

Parhaimmillaan: terassilla tai ravintolassa, joka alleviivaa sanasta "tarjoussamppanja" osaa samppanja, ei tarjous. Tilaa tätä esimerkiksi Tornin Ateljee Barissa tai ravintola Loisteen kattoterassilla. Ota kavereita mukaan (mutta korkeintaan pari, jotta juomaa jää sinullekin).

Ruokaparitus: hummeriburgeri.

Kuohuviini: Zonin Cuvee Regal Extra Brut

Kuiva, hedelmäinen, hapokas. 

Parhaimmillaan: paikassa, johon mahtuu mahdollisimman monta seuralaista, koska let's face it, tämän skumpan nauttiminen ei jää yhteen pulloon. Tilaa tätä vaikkapa Virgin Oilissa, Kappelissa tai Casa Largossa.

Ruokaparitus: kasvisburgeri, ei tulinen. 

Valkkari: Hardys Stamp Sauvignon Blanc

Kuiva, kevyt, hapokas. Ripaus sitrus- ja passiohedelmää sekä guavaa.

Parhaimmillaan: baarissa, ravintolassa, terassilla, missä vaan, missä suu sattuu napsamaan. Tilaa tätä esimerkiksi Vennissä, Frans & Améliessa tai Memphisissä. Tai vuorotellen kaikissa niistä.

Ruokaparitus: kasvishamppari.

Punkku: Hardys Stamp Shiraz

Kuiva, keskitäyteläinen, intensiivinen. Hedelmiä, vadelmaa ja mustia kirsikoita. 

Parhaimmillaan: ruokaravintolassa, jossa voi samalla napostella jotakin, kun tilaa pullon toisensa jälkeen. Tilaa tätä vaikka La Famigliassa, Belgessä tai Tapas Barcelonassa.  

Ruokaparitus: liha- tai kasvisburgeri. Tai pizza. 

Rose: Hardys Stamp Shiraz Rosé

Puolikuiva, kevyt, hapokas. Hippunen mausteisuutta. 

Parhaimmillaan: paikassa, jossa voi larpata eteläranskalaista rivierakokemusta. Tilaa tätä esimerkiksi Tornin kesäpihalla tai Raffaellon terassilla (also known as mummotunnelissa).

Ruokaparitus: liha- tai vegeburgeri.

Lisää asiakasomistajaviineistä Raflaamon sivuilla. Viinintäyteistä viikkoa!

Lue myös:

Tiia Rantanen