Erilainen juhlapaikkavinkki: Yrjönkadun tilaussauna

Kaikkihan tietävät, että Yrjönkadun uimahalli on ihana. Mutta tiesikö kukaan, että siellä on mieletön tilaussaunamahdollisuus?

Kyllä näin kuulkaa on! Ja koska paikka on Helsingin kaupungin, ei sen vuokraaminen tilaisuuksia varten ole ihan mahdottoman hintaistakaan. Helsinkiläisille siis. Ulkopaikkakuntalaiset joutuvat maksamaan aika paljon suolaisemman hinnan. Varasin sen juhlia varten toissasunnuntaiksi. En viitsinyt saunaa varatessa alkaa mouhota, että olen kyllä sielultani puhtaasti tamperelainen, etten vaan joutuisi maksamaan manselaisen taksaa. 

Saunoja on kaksi, joista meillä oli varauksessa isompi. Siinä saa myös oman pikku uima-altaan käyttöoikeuden. Saunaan mahtuu 15 henkilöä, ja sen vuokraaminen kolmeksi tunniksi maksaa 243 euroa (niin siis jos olet helsinkiläinen. Myös jos olet sielultasi tamperelainen, mutta virallisesti helsinkiläinen). Saunaan voi tilata syötävää ja juotavaa Café Yrjöstä, ja se maksetaan erikseen. Me tilasimme skumppaa ja salaatit, koska niin nyt vaan mielestäni kuuluu tehdä, jos menee kymmenen naisen kanssa saunaan. 

Juhla oli yllätyssynttäri ystävälleni Tiinalle, joka luuli, että menemme Yrjönkadulle ihan vaan tavallisesti pulikoimaan. Jännitin niin perkeleesti, että saanko sen houkuteltua paikalle ajoissa, mutta kaikki onnistui täydellisesti. (Minulla on muuten menestyksekäs historia juhlahuijarina: kutsuin kerran ystäväni aveciksi Novellen mocktailkouluun, johon minut oli muka bloggaajana kutsuttu, ja veinkin sen oikeasti vauvakutsuilleen. Lähetin sille kuvakaappauksen tekaistusta mocktailkoulukutsustakin. Myöhemmin luin jostakin mainoksesta, että Novelle järjestää oikeasti mocktailkouluja. Idea on varmasti minulta nyysitty. On meinaan sen verran originelli.)

[[{"fid":"984259","view_mode":"media_original","fields":{"format":"media_original","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":"1400","width":"1050","class":"media-element file-media-original"}}]]

Siinä on jotakin perustavanlaatuisen ihastuttavaa, että voi lähteä hyvän ystävän syntymäpäiville ilman meikkiä, ja koko juhlan ajan voi luumustella menemään valkoisessa kylpytakissa. Ei tarvitse miettiä, mitä pukisi, stressata ulkonäöstään tai edes peseytyä, luoja paratkoon. Sankari tiesi tällä kertaa olevansa tulossa uimahalliin, mutta hirveästi ei yllätettävänkään tarvitsisi tilaisuuden luonteesta tietää: tilaussaunan vuokraan kuuluu kylpytakki, pyyhe ja pefletti jokaiselle saunojalle. 

Sellaista minä jäin vaan tässä miettimään, että itse olen kyllä typerä ihminen, koska järjestän lähes joka vuosi omat synttärijuhlat. Siksi kukaan ei koskaan yllätä minua millään yllärijuhlilla. Eikä vauvakutsuillekaan ole ollut syytä. Niin että voisikohan joku joskus yllättää minut ihan huvin vuoksi vain? Kiitos. 

(P.S. Tattis kanssasaunojille, ja Marjaanalle kiitos salaattikuvasta!)

(P.P.S. Olen ihan tosissani noiden yllätysjuhlien suhteen.)

Lue myös:

Instagram + Snapchat: @tiiamarietta

Tiia RantanenComment