Elias – hiustöyhtö elämässäni

Ne, jotka ovat seuranneet minua Instagramissa ja jaksaneet katsoa Insta-stoorini (miksei sille vieläkään ole sopivaa nimeä??) ovat saattaneet huomata, että olen pannut merkille vasempaa ohimoani jatkuvasti koristavan hiustöyhdön. 

[[{"fid":"976006","view_mode":"media_original","fields":{"format":"media_original","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"tiia ja elias","field_file_image_title_text[und][0][value]":"tiia ja elias"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":"563","width":"891","class":"media-element file-media-original"}}]]

[[{"fid":"976024","view_mode":"media_original","fields":{"format":"media_original","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"hiustöyhtö ohimolla","field_file_image_title_text[und][0][value]":"hiustöyhtö ohimolla"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":"583","width":"951","class":"media-element file-media-original"}}]]

(Ymmärrän, että töyhtö näyttää olevan oikealla, mutta se johtuu Instagramin selfiekameran peiliefektistä. Tunnistan kyllä vasemman oikeasta. Nykyään.)

Ohimollani sojottaa terhakka tuppo vaaleaa vauvahiusta, olin sitten tullut juuri suihkusta tai laittanut hiuksiani tuntikausia tai nöyryyttänyt itseni hikeen tunnin ajan peilin edessä peppuani heilutellen. Se ei kerta kaikkiaan laske koskaan. Ilmiö on mennyt niin pitkälle, että olen antanut sille jo oman nimen: Elias. 

Mutta kun olen alkanut puhua Eliaksesta, on ruvennut sattumaan kummia. Pari viikkoa sitten, kun siskoni oli käymässä, hän huomautti, että hänellä on täsmälleen samassa paikassa täsmälleen samanlainen tuppo. Ristimme sen Topiakseksi ja ajattelimme, että genetiikkaahan hiussoiroista on oltava syyttäminen.

[[{"fid":"976000","view_mode":"media_original","fields":{"format":"media_original","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"elias ja topias","field_file_image_title_text[und][0][value]":"elias ja topias"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":"568","width":"598","class":"media-element file-media-original"}}]]

Mutta kun kerroin tästä poikaystävälleni, sanoi hänkin, että tuppohommat kuulostavat tutuilta. (Hänen omansa on Matias.) Ongelma ei siis suinkaan koske vain meidän perhettämme. Eikä siinä vielä kaikki: töyhtöongelma on aiemmin luultua reilusti laajempi. Eräs työkaverini sanoi myös, että häntä kiusaa jatkuvasti ohimolla töhöttävä hiustorni. Lisäksi kaksi (2!) Instagram-seuraajaani on ilmoittanut, että heilläkin on oma elias. 

Mistä on kyse? Onko sinullakin sellainen? Mitä tämä kaikki oikein tarkoittaa?? MITÄ HITTOA NYT OIKEESTI?

 

Lue myös:

 

Tiia RantanenComment