Craigslist tai MISTÄ TÄÄLTÄ PÄÄSEE POIS

Eksyin pari viikkoa sitten elämäni ensimmäisen kerran Craigslistin ihmeelliseen maailmaan. Jos palvelu ei ole tuttu, kerrottakoon, että se on internetin ilmoitustaulu kaikelle. Craigslististä löytyy seuranhakuilmoituksia, osto- ja myynti-ilmoituksia, työpaikkoja, oppitunteja, asuntoja, keskustelupalstoja ja kaikkea siltä väliltä.

Saitin on onnistunut perustamaan joku random Craig, joka halusi löytää bileitä omalta asuinalueeltaan vuonna 1995. Nyt se on Wikipedian mukaan USAn kymmenenneksi vierailluin nettisivu. Asuntoilmoituksista löytyy mm. seuraavaa:

"Cute Slim Asian Female"

Öööö, toimisi ehkä nimimerkkinä tai seuranhakuilmoituksessa. Ei asuntoilmoituksessa.

"Are you a lonely girl???"

Jälleen, seuranhakupuolelle, pliis.

"I AM A SINGLE MOMM LOOCKING FOR ROOM MATE I HAVE A SON PLLLEASE CONTACT ME ASAP"

Jos haluat kämppiksen, jätä caps lock pois. Opettele myös kirjoittamaan.

"We are 420 friendly and are looking for a like-minded roommate."

Tämä oli oikeasti tosi hauska ja hyvä ilmoitus. Olisi vain vaikea kuvitella, että Oikotieltä löytyisi vastaavaa...

"BIG and SEXY studio **NO FEE**"

Minä en ainakaan tiedä, millainen on seksikäs asunto. Noiden tähtien käytöstä taisin avautua jo huuto.net-postauksessa.

Craigslist voi siis parhaimmillaan olla viihdyttävää klikkailua ja ajanvietettä. Toisaalta jos sieltä etsii jotain ihan tosissaan, on turhautuminen taattu. Olen kuitenkin jatkanut etsimistä, sillä olin joskus lukevinani että Laura de Lille löysi kämpän Nykistä Craigslistin kautta. Toistaiseksi en ole onnistunut löytämään asuntoa tai edes yhtään varteenotettavaa ilmoitusta, vaan lähinnä pääni sisällä kaikuvan paniikinomaisen huudon, joka kuuluu MISTÄ TÄÄLTÄ PÄÄSEE POOOOOOOOIS.

Puoli-ilmaisia kämppäehdotuksia Nykistä otetaan vastaan! :)

(Craigslistissä on muuten myös Suomi-osio. Viestit näyttävät olevan pääosin englanniksi, joten yleisö lienee vielä melko pieni. Sinne vaan trollailemaan!)

Tiia RantanenComment