Asustemuodin huipulle - really?

Huomasin tässä jokin aika sitten, että realityohjelmien maailma tarjoilee taas uusia turhuuksia myöhäisiltojemme ja arkiaamujemme ratoksi.

Huippumalli Heidi Klumin luotsaama mahtisreality Project Runway - Muodin huipulle on saanut sisarsarjan Project Accessory - Asustemuodin huipulle. Sitä juontaa huippumalli Molly Sims.

Siis oikeesti?

Ohjelmassa rakennetaan 90-lukulaisen näköisiä vöitä, paksuja rannerenkaita ja huteria kenkiä, joilla ei pysy pystyssä. Pisteenä iin päälle kaikki koristellaan Swarowskin kristallein. Voittaja saa 100 000 dollaria Ebay Fashionilta oman malliston suunnitteluun, aukeamia InStyle-lehdestä ja mallien kampaukset ilmaiseksi vuoden ajan. 

Onko tää jonkun mielestä hyvä juttu?

Asusteiden suunnittelu, erityisesti laukkuujen ja kenkien suunnittelu, on mielestäni kiinnostavaa. Artesaaniosasto ja koruseppäys on inspiroivaa ja mielenkiintoista. En kuitenkaan näe syytä, miksi näistä järjestetään skaba, jossa kaksitoista kilpailijaa tekee kaiken tämän pikkumustaan tai muuhun blank canvasiin pukeutuneelle mallityttöselle ja kuorruttaa tuotoksensa (näköjään) joka kerta Swarowskin kristallein. Aluksi ajattelin, että okei, tämä on varmaan muutaman vuoden vanha ohjelma, annetaan se sille anteeksi, mutta EI. Viimevuotinen. 

Toisaalta en ole kyllä koskaan väittänytkään ymmärtäväni mitään fäshönistä. 

Olenko ihan pihalla? Vai todistaako Asustemuodin huipulle jälleen kerran väitteen siitä, että spin offit on luotu epäonnistumaan?

Tiia RantanenComment