5 + 1 ysärisarjaa, joita on ikävä

Katsoin Breaking Badin kaikki jaksot vajaassa viikossa. Projektin loppuun saattaminen käynnisti elämässäni alati laajenevan televisiotyhjiön, jota ryhdyin eilen täyttämään suosikkisarjoillani 90-luvulta. Muistatteko nämä?

1. Kuuma piiri (The Commish 1990-1995)
Kuuma piiri (jota kotona kutsuttiin muuten varsin humoristillisesti Piimäkuuriksi) oli draamakomedia symppiksestä, paksusta amerikanitalialaisesta jeparista, joka nappasi roistoja nokkeluudellaan, koska ei jaksanut juosta niiden perässä. Tällaista ei televisiossa yksinkertaisesti enää näe.

2. Aikahyppy (Quantum Leap 1989-1993)
Olen muistaakseni kirjoittanut Quantum Leapista aiemminkin, koska se oli maailman mahtavin sarja. Siis tyyppi, joka matkustaa ajassa, mutta ei omana itsenään (joskus jopa vastakkaisen sukupuolen edustajana, tsihihihihi), ja korjaa vääryyksiä hologrammirobotin avustuksella. Toistan: hologrammirobotin. Mikä voisi mennä tällaisessa konseptissa vikaan?

3. Isojen poikien leikit (Boy Meets World 1993-2000)
Suomenkielisestä nimestään huolimatta tämä ohjelma ei ole erootillissävytteinen opetusohjelma, vaan varsin sujuvasti toimiva after school -sitcom. TOPANGAAAAA! Oikeasti ohjelma oli varmaan melkoista kuraa, mutta se tuli televisiosta arkisin kello 15.05 ja minä olin kotona. Se riitti.

4. Kullannuppu (Blossom 1991-1995)
Kun Blossomia alettiin lähettää suomalaisesta televisiosta, muistan, että minulle tuli ensi kertaa olo, että nyt on Suomessakin Ameriikan meininkiä. Ja se oli ilmeisesti hyvä juttu?

5. Lisa - unelmien nainen (Weird Science 1994-1998)
Okei, Quantum Leapissa oli hologrammi. Mutta tässä sarjassa on robottihenki, joka on nainen! Ja huippu, umpihäiriintynyt tunnari. (Ja umpiälytön suomennos, joka toisinaan esiintyy myös muodossa Lisa ja pojat.)

+1. Villi Pohjola (Northern Exposure 1990-1995)
"Newyorkilainen lääkäri muuttaa Alaskaan" voisi olla tosi huonon romcomin lähtökohta. Tässä ysärisarjassa oli kuitenkin kaikki kohdallaan, sillä naispääosaa näytteli Janine Turner eli ihana Maggie, joka oli 90-lukua parhaimmillaan. Musta, lyhyt tukka ja hurmaava kauneuspilkku (jollaisen piirtämistä minäkin harjoittelin useasti, siinä onnistumatta). 

Älä unohda näitä: The Cosby Show (1984-1992), Pimeyden sydän (Profiler 1996-2000), Hulluna sinuun (Mad About You 1992-1999) ja Koti kuntoon (Home Improvement 1991-1999). 

(Kunniamaininnat tietenkin myös Twin Peaksille, Viiden jutulle, My So-Called Lifelle, 90210:lle ja Melrose Placelle, mutta ne kuuluvat johonkin elämäni suurimmat rakkaudet -listaukseen eivätkä tähän freak paradeen.)

 

Tiia RantanenComment