5 + 1 vinkkiä kotitoimistorotalle

Teetkö töitä kotona? 5 + 1 vinkkiä, ole hyvä. 

Pue rintaliivit
Tämä tosin pätee vain, jos olet nainen tai luokittelet itsesi sellaiseksi.
Miksi? Rintaliivit päällä tulee paljon skarpimpi olo - ihan kuin olisi töissä, kun jokin ruuminosa on vaatekappaleen vanki.

Älä meikkaa
Tämä sen sijaan pätee molempiin sukupuoliin.
Miksi? Meikittömyys pienentää pakenemismahdollisuuksia. Jos teet töitä kotoa, kotona sinun tulee pysymän. Kevytkin meikki lisää kauppaan tai lounaalle livahtamisriskiä huomattavasti. (Miehet tai vähän meikkaavat voivat kokeilla permanent-tussia kasvojensa ihoon, se ajaa saman asian. Esimerkiksi viikset tai k**** otsassa toimivat loistavasti.)

Pane kaikki treenivaatteet pesukoneeseen
Tee tämä heti työpäivän aamuna, niin etteivät vaatteet ehdi kuivua.
Miksi? Aamupäivän juoksulenkki saattaa tuntua kotitoimistolaisen mielestä ylivoimaisen houkuttelevalta. Liikunnan kaltaisen tuhoavan toiminnan riskit vältät parhaiten panemalla kaikki urheilu- (ja varmuuden vuoksi remontti-) vaatteet pesuun.

Pidä huoli, että jääkaapissa on riittävästi kaikki erilaiset napostelutarpeet täyttäviä tuotteita
Oikeasti. Kaikki napostelutarpeet.
Miksi? Kauppaankarkaamisriski kasvaa, jos voimakkaat mielihalut yllättävät, vaikka olisitkin noudattanut toista sääntöä (vinkkiä. Vinkkiä! Nämä ovat vinkkejä, eivät sääntöjä. Note to self). Pelkkä makea ei riitä, sillä mitä jos suolaisenhimo iskee? Tai kirpeäntarve? Tai Stevialla maustetun punaisen greippijaffan kaipuu?

Keksi taukoviihde, joka ei vie sinua mukanaan
Tiskaaminen tai lyhyt Youtube-popitus sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Daytime-tv ei käy. 
Miksi? Taukoviihteeseen jää surkuhupaisan helposti koukkuun, terveisin nimimerkki Olen katsonut kaikki kakkuihin, häihin ja huutokauppoihin liittyvät ohjelmat, mitä miltään kanavalta tulee ikinä.

Lakkaa ajattelemasta, ettei sosiaalisen median selaus ja päivittäminen olisi työntekoa
Miksi? Koska muuten petyt itseesi yhä uudelleen. Ja uudelleen. Ja uudelleen. Ja sitten twiittaisit siitä. Ja ottaisit hassun instagram-kuvan. Sitten julkaisisit sen Facebookissa. Ja sitten vasta harmittaisi.

 

Tiia RantanenComment