5 + 1 syytä, miksi Pikakurssi kodinostoon on yksi parhaimmista realitysarjoista. Ever.

Pikakurssi kodinostoon eli Property Virgins on yksi suosikkirealityistani. Miksi? No minäpä kerron (mun mielestä on ihana sanoa noin). Lilyn 5 + 1 -tyylillä.

1. Property Virginit eli ensiostajat ovat yleensä ihan järjettömiä tampioita ja sellaisille on mukava kotisohvalta naureskella. Siis kuka tervejärkinen kuvittelee saavansa täysin omien toiveidensa mukaan remontoidun, 15000-neliöisen, neljäjapuolikerroksisen, lapsuudenkodin väreillä maalatun ja viktoriaanisplingplong-tyylisen talon parillasadalla tuhannella rahayksiköllä?

2. Ohjelma kestää puoli tuntia. Mikään realityohjelma ei saisi kestää puolta tuntia pidempään. Esim America's Next Top Modelin tai Project Runwayn saisi rutistettua helposti puoleen tuntiin, jos ei tarvitsisi katsella kilpailijoiden aamukahvin litkimistä ja kulmakarvojen nyppimistä. Tehtävänanto - lopputulos - elimination, please.

3. Pikakurssi kodinostoon tyydyttää hillittömät muuttamis- ja asunnonetsimishimikset ilman, että tulee tuhlattua yhtään rahaa tai oltua edes vaaravyöhykkeellä. Ilman, että oikeastaan voi edes unelmoida vastaavista bikseistä, sillä ne sijaitsevat Toronton, Austinin tai Miamin perukoilla. Ja ovat sitäpaitsi suomalaiseen silmään really weird. Kamoon, onhan se nyt kiinnostavaa.

4. Joka jaksossa esitellään uudet neitsyet. Koska ne ovat usein niin älyttömiä uunoja (ks. kohta 1), ei niitä puolta tuntia (ks. kohta 2) kauempaa jaksaisi katsellakaan.

5. Ohjelman juontaja Sandra on helmein muija ever. Se osaa juontaa, suostutella, esitellä ja jopa hiukan pilkata niitä lusseroita neitsyitä ilman, että kenelläkään menee siihen hermo. Katsokaa nyt sitä! Se on juuri sopiva kaikin puolin. Se on nätti, muttei liikaa. Nuori, muttei liikaa. Kypsä, muttei liikaa. Fiksu, muttei liikaa. Esillä, muttei liikaa. Vrt. kiinteistökuningatar Kaisa. Team Sandra!

+1. Se on hyvä ohjelma. Oikeesti.

EDIT: Sandra Rinomato on ottanut loparit Property Virginseistä! Huoli pois, hän jatkaa onneksi toisessa sarjassa, joka kertoo naisista asunnonostajina tai jotain. Tässä tiedote Sandran FB-sivuilta: 

After 130 episodes and 10 seasons, I have chosen to give up Property Virgins in favour of my new show called Buy Herself. We are currently in production for HGTV Canada and are scheduled to premier in March 2012. I hope that the show will get picked up for the US territory as well, since I have such devoted fans!

I am really excited about the new show as it delves into the very change that is happening around us. For the first time in history, a significant number of women are buying real estate on their own, taking charge of their financial situations, whether they have delayed marriage, decided not to marry, or belong to the stat that says 41% of marriages end in divorce. Women buying real estate is not a fad, it’s history in the making and I am very proud to be a part of it on TV.

Thanks for your loyalty and all of your incredible comments today and always!

Love to you all,

Sandra

No. Love to YOU, Sandra. Love to YOU.

Tiia RantanenComment