5 + 1 noloa suosikkielokuvaa

clueless.jpg

1. Crossroads (2002)
No, okei, ei tämä nyt mikään suosikki ole, mutta jostain syystä olen nähnyt sen ainakin neljästi. Rakastan elokuvia, joissa on paljon tyttöjä, avoauto ja söpö, mutta fierce sidekick-mimmi (ööö miksi tuo kuulostaa ihan aikuisviihteeltä?).

2. Maid in Manhattan (2002)
Olen jostain syystä ihan naurettavan heikkona romanttisiin komedioihin, joiden pääosaa esittää Jennifer Lopez. En tiedä itsekään miksi, mutta jotakin siinä on. Voin katsoa elokuvan tosi monta kertaa, jos siitä löytyy kaksi asiaa: 1. romanssi ja 2. JLo. Ja tässä elokuvassa on sellainen ihanan vanhanaikainen väärinkäsitykseen perustuva tuhkimojuoni.

3. Clueless (1995)
Kaikkien makeover-highschool-teinielokuvien esikuva Clueless ei enää ole onneksi ihan yhtä nolo, koska siitä on niin kauan. Monet lentävät lauseet, jotka ovat saaneet alkunsa tästä elokuvasta, ovat edelleen viikottaisessa käytössäni (Whatever, Buns of Steel, As if etc). Rakastin tätä elokuvaa jo melkein 20 vuotta sitten - ja rakastan sitä edelleen, koska Paul Rudd

4. Mean Girls (2004)
Jennifer Lopezin lisäksi minulla on joku selittämätön Lindsey Lohan -fetissi. Mean Girlsin fanituksen olen kuitenkin onnistunut selittämään sillä, että elokuva on nerokkaan Tina Feyn käsikirjoittama (asia, jonka tosin opin vasta VUOSIA sen jälkeen, kun olin katsonut leffaa repeatilla, hups). Cluelessin kaiku soi kauniisti muuten tässäkin elokuvassa.

5. Miss Congeniality (2000)
Tämän elokuvan katsominen nolottaa ihan tosi oikeasti tosi paljon. En tiedä, mitä ajattelin, kun pätin tunnustaa sen täällä. Makeover-elokuvissa on jokin maaginen tenho, joka kietoo minut pauloihinsa. Ja niin on Sandra Bullockillakin. Syytän siitä elokuvaa While You Were Sleeping, joka on yksi ikuisuussuosikeistani (olematta nolo) ja jossa vaan sattuu olemaan Sandra Bullock. Miss FBI:ssa silmäkarkkia tarjoilee muuten herkullinen Benjamin Bratt (joka saattaa olla valtava osasyy suosiooni).

+1. Hush (1998)
Hush kutittelee sitä mukavaa ysärikohtaa sydämessäni ja on samalla oikeasti aika pelottava trilleri. Jotakin vaikutusta saattaa olla myös sillä, että elokuvassa on (aina ysäriluuta kivasti kutitteleva) Gwyneth Paltrow - ja hänen vastanäyttelijänään Johnathon Schaech, johon minulla oli major movie star crush pre-millennium-aikoihin. Sen sällin naama on graniitista veistetty. Sellaisesta tosi, tosi kuumasta graniitista, jolla on uskomattoman kauniit hampaat ja villit, vihreät silmät.

Noniin! Dish it out! Millaisia ovat teidän nolot leffasuosikkinne?

Kuva: Clueless say whaaaaat?

 

Tiia RantanenComment