3 kiistämätöntä helmeä 90-luvulta (osa 1)

Joo, tiedän, 90-luvun helmiä on muitakin. Ja paljon. Mutta tässä puhutaankin 90-luvun muijista ja niiden musavideoista! Ja sellaisista helmistä, jotka uhkaavat välillä unohtua.

Gabrielle
Muistatteko ajan, jolloin artisti pystyi kuvaamaan kaikki musavideonsa niin, ettei hänen oikeaa, hiukan roikkuvaa silmäluomeaan näy? Jolloin musavideon pystyi kuvaamaan itämaisesti sisustetussa huoneessa ilman, että kukaan tanssii napatanssia tai näyttää pakaroitaan? Jolloin artisti pystyi käyttämään timanteilla koristeltua silmälappua (no, okei, se on kyllä huippucool milloin vaan)? Jolloin me kaikki luulimme, että artisti on sokea, vaikka hänellä onkin vain roikkuva silmäluomi? Kyllä. Helmi. 
http://www.youtube.com/watch?v=G5QPirQITZI
 

Lisa Stansfield
Muistatteko rumpukoneet? Ja superlyhyet tukat naisilla? Ja ajan, jolloin kauneuspilkkuja piirreltiin pitkin naamaa? Jolloin jokaisessa hyvässä biisissä piti olla jousiosio? Jolloin sininen luomiväri ja oranssi huulipuna näyttivät timantein valaistua tietä tulevaisuuteen? (Okei, tämä allaoleva biisi on vuodelta 1989, mutta se tuli varmana Suomeen vasta 90-luvulla. Kannattaa katsoa myös Never, Never Gonna Give You Up, jossa on nakun naisen lisäksi pääosassa vihkisormus ja lopussa hurja juonenkäänne eli (drumroll) miehen vihkisormukseton käsi.) 
http://www.youtube.com/watch?v=JVuuatjHGnY

 

SWV
Muistatteko ajan, jolloin tyttöbändin jäsenillä saattoi olla keskenään täysin identtiset vaatteet, eikä niitä oltu leikelty palasiksi kunkin yksilön kurvien mukaan (vrt. Destiny's Child muutamaa vuotta myöhemmin)? Jolloin jokaisessa hyvässä musavideossa oli hevonen, jolla mielellään ratsastettiin auringonlaskussa rannalla? Jolloin klisee ei ollut klisee, tai vaikka olikin, se oli järjettömän cool? Jolloin tyttöbändi saattoi sämplätä debyyttisinglensä remix-versiossa Michael Jacksonia? Jolloin biiseistä tehtiin remix-versioita? (Tiesittekö muuten, että allaolevan biisin "The S, The W, The V" -hokeman lausuu nuori Pharrell Williams?) 
http://www.youtube.com/watch?v=NOKd_et0A4o

 

Tiia RantanenComment