3 + 1 syytä, miksi tammikuu on syvältä

 

Tammikuu loppuu tänään. Luojan kiitos. Se on maailman pisin kuukausi. Joka kerta. Tammikuu kestää laskelmieni mukaan keskimäärin kuudesta kahteentoista viikkoa. Joka kerta. MIKSI?

1. Pikkujoulujen, viikonlopun, jouluaaton, joulupäivän, tapaninpäivän, viikonlopun, uudenvuoden, viikonlopun ja loppiaisen kinkeröinnin aiheuttama kanuuna on (syystäkin) pidempi, tuskallisempi ja monipuolisempi kuin normaalisti. Tavallinen darrasunnuntaikin kestää yleensä ainakin puolitoista päivää – entä darrakuukausi sitten?

2. Kaikki Facebook- ja Instagram-kaverisi ovat Thaimaassa tai Meksikossa tai jossakin vaihtoehtoisessa paratiisissa (ei esim. Forssa) ja spämmäävät jatkuvasti feedisi täyteen tämänkaltaista verenpainetta nostattavaa propagandamatskua:

tammikuu.jpg

3. Kaikki "oikean" elämän kaverisi ovat tipattomalla tammikuulla tai jollain muulla yhtä naurettavalla vuodenvaihteen inspiroimalla itsensähuijausdieetillä, eivätkä koskaan suostu tekemään kanssasi mitään. Lisäksi he spämmäävät somefeedisi Thaimaan-kuvien väliin sopivia perkeleellisiä ”Onpa mukava herätä ilman darraa/sokeria/gluteenia” -valheita.

+1. Joulukuu on pirun lyhyt kuukausi, koska se loppuu n. 20.12. Tämän päivämäärän ja tammikuun alun väliin jäävät päivät lilluvat eräänlaisessa epätilassa l. aikatyhjiössä, jota ei oikeasti ole olemassa ja jolloin aikaa ei lasketa. Kun tammikuu alkaa, se tuntuu sitten kolmenekymmeneneyksine päivineen vähintään puolet pidemmältä. Ja kaiken lisäksi sitä ihan vittuillakseen seuraa se naurettavan lyhyt helmikuu. Saatana.

 

Tiia RantanenComment